Teknoloji

Apple mühendislerine göre iPhone 5 ve iPad 2’de NFC desteği de bulunacak

Yeni nesil iPhone 5 ve iPad 2’de nelerin olacağına dair dedikodu ve tahminleri sürekli aktarıyoruz, ancak şimdi aktaracağımız dedikodu ilk kez dillendiriyor desek yeridir. Nexus S ile birlikte daha fazla akıllı telefona gireceğinin sinyallerini veren NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisini Apple da ciddi bir şekilde değerlendiriyor. Envisioneering Group adlı danışmanlık şirketinde görevli Richard Doherty’ye göre iPhone 5 ve iPad 2’de kablosuz ödeme yöntemine olanak sağlayan NFC desteği bulunacak.

Aslına bakarsanız, Apple’ın NFC planlarına çok da yabancı değiliz. Şirketin bu teknolojinin potansiyel kullanımını tanımlayan birkaç tane patenti bulunuyor. Ancak Doherty’nin iddiası projenin donanım tarafında çalışan Apple mühendislerinden aldığı bilgilere dayanıyor. Apple’ın amiral gemisi niteliğindeki cihazların 2011 yılında planlanan güncellemelerinde bu teknolojinin de yer alacağı bizzat mühendisler tarafından doğrulanıyor.

Apple’ın NFC işlevinin nasıl çalışacağı bilinmiyor. Ancak Doherty’nin düşüncesi iTunes’un kredi kartı bilgilerini, alışveriş sırasında veya arkadaş tavsiyeleri sonrasında elde edilen sadakat puanlarını ve mağaza kredilerini koruyarak önemli bir yenilemeden geçeceği yönünde. Bu arada şirketin küçük işletmeler için de NFC ödeme terminalleri hazırlamakta olduğu ve bu ünitelerin mağazalara sübvanse edileceği veya belki de ücretsiz olarak verileceği, bu sayede NFC teknolojisinin yayılımının arttırılmasına katkıda bulunacağı söyleniyor.

İlgili – Bloomberg

Görsel – Slashgear

İLGİLİ HABERLER