Teknoloji

Apple Mountain Lion’a Otomatik İndirmeler özelliği ekledi

Apple Mountain Lion’a daha fazla iOS benzeri özellik eklemeye devam ediyor. Önümüzdeki yazın ortalarında çıkması beklenen işletim sisteminin en son geliştirici ön izleme sürümüne Mac App Store üzerinden indirilen uygulamalar için Otomatik İndirmeler özelliğinin eklendiği kaydedildi. iOS’te olduğu gibi bundan böyle aynı Apple hesabına bağlı olan bilgisayarlardan bir tanesi üzerinden satın alınan uygulama diğerine veya diğerlerine de otomatik olarak yüklenecek.

Söz konusu özelliğin etkinleştirilmesini sağlayan etkileşim penceresi üçüncü ön izleme sürümüne eklendi, ancak işlevin tam anlamıyla düzgün şekilde çalışmadığı belirtiliyor. Ancak çalışır hâle geldiğinde bu özelliği etkinleştirmek ve bir uygulamanın aynı anda aynı hesap altındaki birden fazla bilgisayarda otomatik olarak kullanılabilir hâle gelmesi mümkün olacak. Tabii ki, karşınıza çıkacak otomatik indirme penceresini kapatabilir ve tüm yükleme işlemlerini elle yapabilirsiniz.

Apple yazın beklenen çıkıştan önce Mountain Lion’a yenilikler eklemeyi sürdürüyor. Daha önceki ön izleme sürümünde “Rahatsız Etme” özelliği, Twitter bildirimleri gibi yenilikler eklenmişti. Mountain Lion ile birlikte kullanıcılara iOS’e biraz daha yakın bir kullanıcı deneyimi sunulması amaçlanıyor. Bildirim Merkezi, iMessage destekli Mesajlar uygulaması, Game Center, Anımsatıcılar, AirPlay Yansıtma ve Gatekeeper OS X Mountain Lion’ın başlıca özellikleri arasında yer alıyor. Daha fazla detay için OS X Mountain Lion ön inceleme yazısına göz atabilirsiniz.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER