Teknoloji

Apple Mountain Lion ile disk şifreleme işlemini basitleştirdi

Güvenlik konusuna daha fazla önem veren kullanıcılar için Apple, Mountain Lion işletim sistemine eklediği bir özellik ile Mac bilgisayara takılan ikincil disklerin şifrelenmesini daha kolay hâle getiriyor. Finder penceresi içerisinde bilgisayara bağlı olan tüm diskleri görüntüleyen kullanıcılar işletim sisteminin yüklendiği disk dışındaki diskleri sağ tıklamayla açılan menü üzerinde bulunan Şifrele seçeneği yardımıyla emniyet altına alabiliyor.

Kullanıcı şifreleme seçeneğini takip ettiğinde bir pencere açılıyor ve kullanıcıdan şifre ve şifreye özel bir ipucu isteniyor. Bu ikisi girildikten sonra söz konusu diskin şifrelenmesi işlemi başlıyor. Şifreleme işleminin ne kadar süreceği disk üzerinde bulunan dosyaların sayısına doğrudan bağlantılı. Şifreleme işlemi bittikten sonra Mountain Lion bu diski sanal olarak çıkaracak ve daha sonra sisteme şifrelenmiş depolama alanı olarak bağlayacak. Aslına bakarsanız, şifreleme işlemi Mountain Lion öncesinde de vardı, ancak bu yeni yöntem ile söz konusu süreç daha kolay hâle getirildi. Yeni işlevle birlikte diğer yazılımları ve dahili sistem uygulamalarını kullanmaya gerek kalmıyor.

Bu arada bilgisayarın yüklendiği disk hacmini şifrelemek isteyenler de Güvenlik ve Gizlilik ayarları altında yer alan FileVault bölümünü kullanabilirler. Mountain Lion üzerinde disk şifreleme işlemini yapmanın bir olumsuz tarafı söz konusu sürücünün sadece CoreStorage desteğine sahip Lion ve Mountain Lion Mac bilgisayarlarda okunabilmesi.

İlgili >> CNET

İLGİLİ HABERLER