Teknoloji

Apple’dan motosiklet sahiplerine iPhone ile ilgili kamera uyarısı

apple iphone motosiklet

Motosiklet sahiplerini ilgilendiren bir iPhone haberi var. Eğer motosiklet kullanırken iPhone’unuzu yerleştireceğiniz bir stand almayı düşünüyorsanız, bunu yeniden değerlendirmenizde fayda olabilir. Teknoloji devi, ilk olarak MacRumors tarafından görülen yeni bir Apple Destek gönderisinde, “özellikle yüksek güçlü motosiklet motorları tarafından üretilenlerin” gidonlarından iletilen yüksek genlikli titreşimlerin telefonlarının kameralarına zarar verebileceği konusunda uyardı.

Üstelik sayfanın belirttiği gibi, bu hasar kalıcı olabilir. Basit bir Google araması, çoğunlukla navigasyon için kullanabilmek amacıyla iPhone’larını motosikletlerine monte ettikten sonra kameraları bozulan kullanıcıların son birkaç yıldaki şikayetlerini ortaya çıkaracaktır.

Apple neden şimdi bir uyarı yayınladığını söylemezken, iPhone’u bir motosiklete bağlamanın cihazın kamerasını neden bozabileceğini açıkladı. Şirket, kameranın optik görüntü sabitleme (OIS) ve kapalı döngü otofokus (AF) özelliklerinin, yüksek genlikli titreşimlere uzun süreli maruz kalma nedeniyle zarar görebileceğini söyledi. Bir kameranın OIS’si, bir cihazın jiroskopunun hareketi algılamasını mümkün kılar. Buna karşılık, jiroskop açısını değiştirir ve fotoğraf çekerken yanlışlıkla hareket ettiğinizde bulanıklığı önlemek için lens buna göre hareket eder.

Bu arada, kapalı döngü AF ile, bir telefonun yerleşik manyetik sensörleri, hareketi telafi etmek için titreşimleri ölçer, böylece lens doğru bir şekilde konumlandırılabilir. MacRumors’ın belirttiği gibi, iPhone 7’den bu yana tüm modeller her iki özelliğe de sahiptir.

Bu nedenle Apple, iPhone’ları yüksek güçlü veya yüksek hacimli motorlara sahip motosikletlere takmanın önerilmediğini söylüyor. Mopedler ve scooterlar için, hasar riskini azaltmak için titreşim sönümleyicili bir montaj parçası satın almak isteyebilirsiniz ya da çok para ödediğiniz cihazı tehlikeye atmamak için başka bir GPS cihazı satın alabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER