Teknoloji

Apple MobileMe kullanıcılarına iCloud’a geçmeleri için uyarı göndermeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

MobileMe’nin günlerinin sayılı olduğunu neredeyse bir yıldır biliyoruz. Steve Jobs’un WWDC 2011’de duyurduğu iCloud ile birlikte Apple’ın daha önce kullandığı bulut tabanlı eş zamanlama servisinin de son zamanlarını yaşadığı belli olmuştu. 30 Haziranda fişinin çekilmesi beklenen MobileMe’den henüz kopamayanlar için Apple bir uyarıda bulundu ve günlerinin sayılı olduğunu hatırlattı.

MobileMe kullanıcılarına gönderilen e-posta iletileri ve iPhone üzerinden uyarılar sayesinde onların verilerini bir an önce iCloud’a geçirmeleri tavsiye ediliyor, aksi takdirdeyse verilerinin kaybolacağı hatırlatılıyor. Tabii ki, MobileMe verilerinin hepsi iCloud’a aktarılamıyor, bunların arasında en dikkat çekici olanları MobileMe galerisindeki fotoğraflar, iDisk üzerindeki fotoğraflar, iWeb ve me.com alan adı üzerinde yayınlanan web siteleri bulunuyor. 

Bu gibi veriler 30 Hazirandan sonra kaybolmuş olacak. Bunların yedeğini almak için bilgisayara indirmek gibi geleneksel yöntemlere başvurmak gerekiyor. Bu arada iCloud’ın desteklediği işletim sistemi sürümleri (OS X Lion, iOS 5, Windows 7 veya Vista SP2) dışında çalışan bir cihaz kullananlar için Apple e-posta adresi üzerinden geçiş yapma imkanı da sunuyor.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER