Teknoloji

Apple mobil uygulama gelirlerinde liderliği elinde tutuyor

Apple mobil uygulama gelirlerinde liderliği elinde tutuyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Apple mobil uygulama gelirlerinde liderliği elinde tutuyor

Piper Jaffray adlı ölçüm ve analiz şirketi tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre uygulama pazarında Android’in payı yüzde 50’ye ulaştı, ancak Apple uygulamalardan daha fazla para kazanmayı sürdürüyor. Apple mobil uygulamalara harcanan paranın yüzde 80 ile 90 arasındaki kısmını kasasına koyuyor. Android Market’in brüt geliri ise Apple’ın elde ettiğinin sadece yüzde 7’si seviyesinde.

App Store ve Android Market’in uygulamaları gelire dönüştürme konusunda farklı yolları tercih ettiğini söyleyebiliriz. Apple uygulamaları veya uygulama içindeki objeleri parayla satarken birçok Android geliştiricisi uygulamayı bedava sunup reklamdan kazanmayı yeğliyor. Aslında bunda Android Market’in Apple’ınki gibi daha düzgün bir ödeme sistemine sahip olmamasının da rolü var. Ya da bazı yerlerde Android Market’in paralı uygulamalarına erişemiyor olunmasının… Bildiğiniz gibi Türkiye’de Android Market’in paralı uygulamalarına erişim yok, bu nedenle Android için uygulama geliştirenlerin ellerinde tek gelir kapısı olarak reklam kalıyor. Buna karşılık iOS App Store üzerinden uygulama veya diğer paralı içerikleri satın almak mümkün. Başka bir örnek olarak Angry Birds’ü verebiliriz. Angry Birds App Store üzerinden parayla satılıyor. Buna karşılık Android versiyonu ücretsiz, ancak reklamlarla birlikte geliyor.

Piper Jaffray Apple’ın önümüzdeki 3-4 yıl gelir alanında liderliğini koruyacağını öngörüyor. Bu arada araştırmada mobil uygulamalardan elde edilen reklam gelirleri göz ardı edilmiş olabilir. O alandaki durumu görmek de ilgi çekici olacaktır. Bir dipnot daha vermek gerekirse, 17 Kasım 2011 itibariyle Android Market’ten 6 milyar 750 milyon uygulama indirilmişken, Apple’ın uygulama mağazasından ise 30 Eylül 2011 tarihi itibariyle 18 milyar 566 milyon 331 bin 811 uygulama indirilmiş.

İlgili – CNN

Günün Öne Çıkan Fırsatları

7.000 mAh pilli OPPO Reno16 F 5.747 TL indirimle 36.252 TL
7.000 mAh pilli OPPO Reno16 F 5.747 TL indirimle 36.252 TL
Satın Al
Galaxy Watch8 40 mm yüzde 29 indirimle 10.199 TL
Galaxy Watch8 40 mm yüzde 29 indirimle 10.199 TL
Satın Al
Dahili USB-C kablolu Anker powerbank 450 TL indirimle 1.999 TL
Dahili USB-C kablolu Anker powerbank 450 TL indirimle 1.999 TL
Satın Al
2 TB MSI Spatium M461 SSD yüzde 41 indirimle 11.999 TL
2 TB MSI Spatium M461 SSD yüzde 41 indirimle 11.999 TL
Satın Al
Dolby Atmos’lu Grundig DSB 3000 sepette 10.885,80 TL
Dolby Atmos’lu Grundig DSB 3000 sepette 10.885,80 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl