Teknoloji

Apple mobil reklam sistemi iAd’in kurallarında yumuşatmaya gidiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, mobil reklam sistemi iAd üzerinde uyguladığı sıkı kuralları az da olsa gevşetiyor. Google’ın mobil reklam sistemi AdMob ile rekabet adın atılan bu adımla birlikte fiyatlandırma yapılarında daha fazla esneklik ve daha düşük promosyonel harcama taahhüdünün kabul görmeye başladığı söyleniyor. WSJ’nin haberine göre pazarlamacılardan Apple’ın iPad ve iPhone’da gösterilen reklamlarla ilgili inatçı yaklaşımına karşılık gelen olumsuz geri dönüşler nedeniyle bu adım atıldı.

Apple’ın iAd giriş ücretinde de, yani harcanacağı vaat edilen minimum zorunlu bütçede de indirim yapacağı söyleniyor. Başlangıçta 1 milyon dolar olan bu tutarın 400 bin dolara düşürüleceği söyleniyor. Ayrıca Google’ınki gibi bir tavan fiyat uygulamasına gidileceği belirtiliyor. Daha önce herhangi bir tavan fiyata izin veriliyordu, bu da reklam verenlerin kısa vadede yüksek bir reklam bütçesine karşılaşmasına neden oluyordu. Apple bin reklam gösterimi başına 10$, tıklama başına ise 2$ para alıyor.

Bu arada Apple, reklamverenlere iAd’in potansiyelini anlatmak ve onları ikna etmek için yurtdışında eğitim programları da düzenliyor. Bu arada iAd ile ilgili başarı hikayeleri de ortalıkta dolaşmaya başlıyor. iAd platformuna reklam veren ilk şirketlerden biri olan Unilever’in kampanyalarından olumlu geri dönüşler aldığı belirtiliyor. Aslında Unilever’in reklam aracı ortalama 68 saniye boyunca görüntülenmiş, bu da şirket tarafından mükemmel olarak nitelendiriyor.

Apple’ın iAd platformu uygulamalar içinde etkileşimli reklamların gösterilmesine olanak sağlıyor. Uygulama içerisinde gözüne çarpan bir iAd reklamına tıklayan kullanıcı açılacak reklam uygulamasında küçük oyunlar, video içerik ya da daha fazlasını bulabiliyor.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER