Eğlence

Apple canlı spor içeriklerine futbol maçlarını ekliyor

apple mls

Apple, canlı spor müsabakalarının yayını konusundaki iddiasını artırıyor. Cupertino merkezli şirket, ABD ve Kanada’nın en üst düzey futbol ligi olan Major League Soccer’ın (MLS) yayın haklarını satın aldı. Apple MLS maçlarını 2023’ten 2032’ye kadar yayınlayacak.

Sports Business Journal’da çıkan habere göre, şirket yayın hakları için her yıl 250 milyon dolar ödeyecek. Bu yayın haklarının sadece ABD’de geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

Apple’dan yapılan açıklamada, MLS maçlarının sadece Apple TV üzerinden erişilebilecek özel bir platform aracılığıyla izleyicilerle buluşacağı belirtildi. Açıklamada belirli sayıda MLS ve Lig Kupası maçının Apple TV Plus abonelerine ücretsiz sunulacağı da ifade edildi.

Apple ve MLS yeni servise ne zamandan itibaren üye olunabileceği konusunda bilgi vermedi. Abonelik fiyatı için de açıklama yapılmazken, bazı maçların ESPN gibi standart TV kanallarından yayınlanabileceği belirtildi. Buna ek olarak, bir MLS takımının kombine biletine sahip olanların servise ücretsiz erişim sağlayabileceği de ifade edildi.

Apple MLS maçlarının yayın haklarını satın almadan önce bu alanda başka yatırımlar da yapmıştı. Cupertino merkezli şirket, ABD’de cuma akşamları Ulusal Beyzbol Ligi (MLB) maçlarını yayınlıyor. Apple’ın Ulusal Amerikan Futbol Ligi’nin (NFL) pazar günü yayın haklarının da peşinde olduğu söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER