Teknoloji

Apple artırılmış gerçeklik atılımına hız kesmeden devam ediyor

apple destek hattı

Apple Mira adını taşıyan Los Angeles merkezli artırılmış gerçeklik (AR) girişimini satın aldı. Mira, aralarında ABD ordusunun da bulunduğu kurumlar için artırılmış gerçeklik başlıkları üretiyor. Satışı Mira’nın CEO’su kişisel Instagram hesabı üzerinden duyururken, Apple da satın almayı doğruladı.

Bu gelişmenin ortaya çıkış zamanlamasının ilginç olduğu söylenebilir. Apple uzun süredir beklenen karma gerçeklik başlığını Vision Pro adıyla haftanın ilk gününde duyurmuştu. Şirket Vision Pro’yu “uzamsal bilgi işlem platformu” olarak tanımlamıştı. Apple’ın bugüne kadar 17 milyon dolar yatırım alan Mira için ne kadar ödediği bilinmiyor. Cupertino merkezli şirketin eski tasarım şefi Jony Ive’ın bir dönem Mira’ya danışmanlık yaptığı da Mira çalışanları tarafından paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Apple’dan Mira’nın satın almasıyla ilgili olarak yapılan açıklama da geçmiş örneklerinden pek farklı değil: “Apple zaman zaman daha küçük teknoloji şirketlerini satın alır ve genellikle amacımızı veya planlarımızı tartışmayız.”

Cupertino merkezli şirketin Mira’nın askeri sözleşmelerini sürdürüp sürdürmeyeceği bilinmiyor. Ancak Apple’ın genel politikasını düşününce buna pek fazla ihtimal verilmiyor.

Mira’nın hem ABD Donanması hem de Hava Kuvvetleri ile sözleşmeleri olduğu biliniyor. Bu bilgilere devlet kayıtları ve basın açıklamaları aracılığıyla ulaşmak mümkün. Şirketin yaptığı iş web sitesinde şöyle tanımlanıyor: “Mira, piyasadaki en ölçeklenebilir artırılmış gerçeklik donanım + yazılım çözümlerini oluşturur ve ön saflardaki iş gücüne en çok ihtiyaç duydukları anda iletişim araçları ve bilgileri sağlar.”

Mira’nın bir diğer önemli müşterisi ise Nintendo. Şirket Japonya ve ABD’deki tematik parklarında Mario Kart deneyimi için Mira’nın artırılmış gerçeklik başlıklarından yararlanıyor. Mira’nın başlıklarıyla oyundan karakterler ve unsurlar, eğlence trenine binenlerin önünde gösteriliyor.

Apple Mira’nın çalışanlarından en az 11 tanesini kendi bünyesine dahil etti

Apple Mira’nın en az 11 çalışanını kendi bünyesine dahil etti. Mira CEO’sun birkaç çalışan kartını gösterdiği Instagram paylaşımının açıklama kısmında şu ifadeler yer alıyor: “Mira’nın Apple’daki yeni bölümü için heyecanlıyım :) Yurt odasından satın almaya giden 7 yıllık bir yolculuk.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER