Teknoloji

Apple’dan iPhone ve diğer ürünlerinin temizliği için yeni tavsiye

iphone 11

Apple, internet sitesinde iPhone, iPad ve Mac’lerin temizliğiyle ilgili olarak bir güncellemeye gitti. Şirket, söz konusu ürünlerin dezenfektan (mikrop öldürücü) mendillerle temizlenebileceğini belirtti. Küresel ölçekte büyüyen koronavirüs tehdidi, Apple’ı söz konusu açıklamayı yapmaya teşvik etmiş gibi görünüyor.

Apple’ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Yüzde 70’lik izopropil alkollü veya diğer mikrop öldürücü mendilleri ürününüzün gözeneksiz yüzeylerini temizlemek için, biraz sertçe silerek kullanabilirsiniz. Ekran, klavye veya diğer dış yüzeylerde de bu mendilleri kullanmanızda sakınca yok. Ancak kesinlikle çamaşır suyu kullanmayın. Boşlukların nemlenmemesine dikkat edin. Ürünlerinizi kesinlikle temizlik malzemelerine daldırmayın. Kumaş veya deri yüzeylerde bu temizleyicileri kullanmayın.”

Apple daha önce ürünlerinin temizlenmesi konusunda su dışında bir şeyin kullanılmamasını önermişti. Şirket, temizlik ürünlerinde bulunan maddelerin dokunmatik ekranlarının üzerindeki yağ birikmesini engelleyici kaplamayı aşındırabileceğini belirtmişti. Ancak olağanüstü zamanlar, Apple’ı bu tavsiyede değişikliğe gitmeye sevk etmişe benziyor.

Teknolojik ürünleri dezenfekte etmenin en güvenli yolu, izopropil alkol kullanmaktan geçiyor. Yumuşak bir mikro fiber beze bir miktar izopropil alkol döküp daha sonra cihazı silmek, gerekli temizlik için yeterli olacaktır. Ürünlerinizin ekranına doğrudan bir şey sıkmamanızda ve kağıt havlu kullanmamanızda da fayda var. Zira kağıt havlu da ekran üzerinde küçük aşınmalara sebep olabiliyor. Telefonunuzu temizledikten sonra ellerinizi yıkamayı da unutmayın.

İLGİLİ HABERLER