Teknoloji

2018 düşen PC satışlarına rağmen Apple ve Microsoft için iyi bir yıl olabilir

apple aperture
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple2017’nin son günlerinde geride kalmak üzere olan yılın değerlendirmeleri kadar 2018’e dair öngörü ve beklentiler de gündeme geliyor. PC pazarı için gerçekleştirilen öngörüler, 2018’de sektör adına pek fazla umut vadetmiyor. Akıllı telefonların giderek daha yetenekli hâle gelmesi, PC pazarındaki satışların düşmesine neden oluyor. Ancak düşen satışlara rağmen, pazarın iki büyük oyuncusu Apple ve Microsoft’un yüzünü güldürecek çeşitli işaretler bulunuyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yapılan analiz, bu işaretleri gözler önüne seriyor. Analize göre, 2018’de şirketlerin BT harcamaları 2017’ye kıyasla yüzde 4 oranında artacak. Söz konusu harcamalar, 2017’de bir yıl önceye göre yüzde 3 oranında artmıştı. 2016’da ise 2015’e kıyasla yüzde 2’lik bir düşüş yaşanmıştı.

Raporda gelir artışının olası itici gücü konusunda da çeşitli öngörülerde bulunuluyor. Şirketlerin BT mimarilerini buluta taşıdıklarını belirten Moody’s, bu taşıma nedeniyle yeni ekipman, servis ve yazılımlara ihtiyaç duyulacağını hatırlattı.

Moody’s tarafından hazırlanan rapora göre, PC ve BT sektörünün operasyon kârının neredeyse yarısı Apple ve Microsoft’un kasasına girecek. Bu da iki şirket adına 2018’in umut verici göründüğü anlamına geliyor.

Apple ve Microsoft tüm sektörün toplam gelirinin artmasına da yardımcı olabilir

Şirketler eskiyen cihazlarını yenilerken ve bulut servislerine doğru geçiş yaparken Apple ve Microsoft ilk seçenekler olarak öne çıkıyor. Bu iki şirketin büyüklükleri ve sektördeki güçleri nedeniyle tüm PC sektörünün toplam gelirinin artmasını sağlayabileceği de ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER