Teknoloji

Apple, Microsoft, Google, Nokia ve diğerlerinin desteğiyle Web Standards Doc sitesi kuruldu

Web geliştirme işleri son yıllarda giderek daha karmaşık hâle geliyor. Bununla birlikte fazla bir bilgiye sahip olmayanların da birkaç dakika içinde web sitesi açmasına olanak sağlayan araçların da sayısı arttı. Bunu da unutmamak gerek. Yeni açılan bir web sitesi web standartlarını keşfetmek isteyen yazılımcılar için tanımlayıcı kaynaklar barındırıyor.

“Alfa” sürecinde olduğunu söyleyerek açılan Web Platform Docs adlı web sitesi yazılımcıların Open Web Platform hakkındaki en karmaşık ve de tabii ki en basit geliştirme ve tasarım sorularına cevap bulmayı hedefliyor. Projenin arkasında W3C (World Wide Web Konsorsiyumu) standartlar organı bulunuyor. Bunun yanı sıra Apple, Google, Microsoft, Facebook, Mozilla ve Nokia’nın da aralarında bulunduğu şirketler bu oluşumu destekliyor.

Sitede şu anda bir wiki sayfası, forumlar, sohbet kanalı ve bir blog bulunuyor, ancak önümüzdeki dönemde daha fazla unsurun siteye eklenmesi söz konusu. Sitenin duyurulduğu blog yazısında Web Platform Docs sitesinin istemci tarafında geliştirme ve tasarım işlerinin her alanında ihtiyaç duyulacak her türlü doğru, güncel ve kapsamlı referans ve derslerin kaynağı olacağı belirtildi. Yeni standartlar bu sitede tartışılacak, yazılımcılar endişelerini, tavsiyelerini ve çözümlerini yeni standartlar son hâlini almadan önce burada tartışabilecek.

Site çalışmalarını sürdürmek için web topluluğunun gücünden de yararlanmayı umuyor. Sitenin yöneticilerinden Doug Schepers’ın yazdığı blog yazısında önümüzdeki birkaç ay içinde topluluğun olağanüstü üyelerine belirli zorlukları aşmak konusunda ekiplere yardımcı olmaları için teklif götürüleceği, bunun özel bir konu hakkında daha fazla yeni içerik üretme, sitenin başka anadillere çevrilmesi veya sitedeki geçerliliğini yitirmiş, yanlış içeriklerin temizlenmesiyle ilgili olabileceğini kaydetti.

İlgili >> WebPlatform

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER