Teknoloji

Apple iPhone ve Apple Watch’ta MicroLED panelleri kullanabilir

apple

apple microledApple 2014’te sessiz sedasız LuxVue isimli bir şirketi satın almıştı. LuxVue adını düşük enerji tüketen MicroLED teknolojisi üstüne yaptığı çalışmalarla duyurmuştu. Bloomberg’de yer alan habere göre, Apple MicroLED teknolojisi üzerinde LuxVue ile yaptığı çalışmalarda hatırı sayılır bir mesafe kaydetti.

Apple’ın aradan geçen 5 yıllık dönemde MicroLED üzerindeki çalışmalara ciddi bir yatırım yaptığını belirten Bloomberg, şirketin ekran teknolojisini iPhone ve Apple Watch’larda kullanabileceğini ifade etti.

Tıpkı OLED’de olduğu gibi, MicroLED teknolojisinde de arka aydınlatmaya ihtiyaç duyulmuyor. Böylelikle ekran daha az güç tüketerek daha iyi bir kontrast sağlayabiliyor. Ancak MicroLED’in üretiminin biraz daha zahmetli olması, bu teknolojinin geniş ölçekte kullanımını yavaşlatıyor. MicroLED teknolojisine sahip cihazların ilk dikkat çekici örneklerinden biri olan Samsung The Wall televizyon ağustos ayında satışa sunulacak.

Dedikodulara göre, Apple MicroLED kullanımı için prototip çalışmalarına geçtiğimiz yıl başladı. Şirketin ilk olarak Apple Watch’un MicroLED ekranlı bir versiyonunu geliştirdiği ve MicroLED açılımına da Apple Watch ile başlamak istediği söyleniyor. “T159” kod adlı projenin tasarım ve üretim çalışmalarının ABD’nin Santa Clara şehrindeki büyük bir tesiste gerçekleştirildiği belirtiliyor. Apple’ın geniş ölçekli MicroLED üretimi için başka şirketlerle çalışması muhtemel görünse de, şirketin ürünlerinde ekran kalitesini ve verimliliğini yukarıya çekme ihtimali heyecan yaratıyor.

İLGİLİ HABERLER