Teknoloji

Apple Micro-SIM karttan daha küçük SIM kart peşinde

iPhone 4 ve iPad modellerinde micro-SIM kart yuvası kullanarak yeni bir akımın başlamasına neden olan Apple işi biraz daha ileri götürecek gibi görünüyor. Avrupalı mobil operatör Orange’ın raporuna göre Apple daha küçük olan yeni bir SIM standardı teklifinde bulunmuş.

Apple Avrupa’nın telekomünikasyon düzenleme organı ETSI’ye yaptığı bu başvuruda iPhone 4 ve iPad’lerde yer alan micro-SIM karttan daha küçük yeni bir SIM kart tasarımının teklifinde bulundu. Orange mobil servisler şefi Anne Bouverot tarafından verilen bu bilgiye göre Apple teklifini yaparken aralarında Orange’ın da bulunduğu Avrupalı büyük mobil operatörlerden de destek görmekte.

Daha küçük bir SIM kartın standartlaşması tabii ki biraz zaman alacak. Yine de, bu yeni standardı kullanacak ilk cihazlar gelecek yıldan itibaren piyasaya çıkabilir. Gelecek nesil iPhone’un bu yılın sonlarına doğru çıkacağını göz önüne alırsak, bu daha küçük SIM kart standardını kullanan ilk cihazların iPhone 6 veya iPad 3 olacağı tahmininde bulunabiliriz. Daha küçük SIM kartların daha ince tasarımların mümkün olması anlamına geldiğini de söylemeliyiz.

İlgili – MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER