Teknoloji

Apple metaverse oluşturma fikrine sıcak bakmıyor

apple metaverse

Apple, metaverse yarışında diğer teknoloji devlerini takip etmeyecek gibi görünüyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın en yeni bültenine göre, Cupertino merkezli şirket uzun süredir beklenen karma gerçeklik başlığı için bir metaverse yani tamamen sanal bir dünya oluşturma fikrini tamamen reddediyor. Gurman’ın kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Apple’ın odak noktasında iletişim, içerik görüntüleme ve oyun bulunacak.

Daha önce çıkan dedikodulara göre, Apple’ın karma gerçeklik başlığı bu yıl içinde kullanıcılarla buluşabilir. Ancak başlığın teknik özellikleri ve hedef kitlesi şu an için bilinmiyor. 8K çözünürlüklü ekranlar, 10’dan fazla takip kamerası ve 3000 dolarlık satış fiyatı gibi özellikler de gündeme gelmişti. Apple’ın odak noktasında geliştiricilerin bulunacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo ise farklı bir durumu işaret ediyor. Başlıkta sadece 4K çözünürlüklü ekranların bulunacağını söyleyen Kuo, cihazda altı ila sekiz kameranın yer almasını beklediğini belirtmişti. Kuo tarafından paylaşılan bilgiler, başlığın 3000 dolardan daha ucuz bir fiyat karşılığında satılabileceğini gösteriyor.

Eğer bu iddia doğruysa, Apple metaverse ve karma gerçeklik konusunda rakibi Meta’dan çok daha farklı bir strateji izleyecek demektir. Meta artırılmış ve sanal gerçeklik stratejilerini tamamen metaverse ekseninde şekillendirmiş durumda. Apple ise bundan kaçınıyor gibi görünüyor. Bu farklı stratejilerden hangisinin işleyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek ise mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER