Teknoloji

Apple’ın artırılmış gerçeklik şirketi Metaio’yu satın aldığı söyleniyor

metaio-ferrari-290515

Apple’ın zaman zaman gelecek vadeden küçük şirketleri satın aldığı biliniyor. Techcrunch’ta yer alan habere göre, Apple son olarak artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerine çalışan Metaio’yu bünyesine kattı. Techcrunch satışa ilişkin resmi belgelere ulaşırken, Apple henüz iddiaya ilişkin bir açıklama yapmadı. Kendisini artırılmış gerçeklik ve bilgisayar vizyonunda öncü olarak niteleyen Metaio, Ferrari ve Ikea gibi şirketler için hazırladığı projelerle dikkat çekmişti. Metaio, Ferrari galerisindeki otomobilleri farklı renkte görmeyi sağlayan bir uygulama geliştirmişti. Şirket, aynı reçeteyi Ikea’nın kataloguna da uygulamıştı.

Söz konusu projeler artırılmış gerçekliğin en heyecanlı uygulamaları olmasa da; Apple Metaio’yu satın alarak Facebook, Microsoft, Google ve Sony gibi şirketlerle artırılmış ve sanal gerçeklik alanında mücadeleye hazırlandığını göstermiş oldu.

Apple daha önce de verdiği iş ilanlarıyla sanal gerçeklik konusunda çalışmalar yapacağını belli etmişti. Şirket aynı zamanda iPhone ile uyumlu Cardboard benzeri bir sanal gerçeklik başlığının patentini almak için başvuruda bulunmuştu. Yine de Apple gibi büyük şirketlerin sürekli patent geliştirdiğini unutmamak gerekiyor. Yeni bir pazara adım atmadan önce genellikle koşulların netleşmesini bekleyen Apple, daha sonra pazarın çıtasını farklı bir yere çekmeyi başarıyor.

İLGİLİ HABERLER