Teknoloji

Apple Meta’nın artırılmış gerçeklik yöneticisini transfer etti

apple destek hattı

Apple, Meta’nın artırılmış gerçeklik (AR) ürünlerinin iletişim ve halkla ilişkilerden sorumlu yöneticisi Andrea Schubert’i transfer etti. Söz konusu transferi Bloomberg’den Mark Gurman duyurdu. Schubert’in LinkedIn profiline bakıldığında kendisinin neredeyse 6 yıl boyunca Meta’da çalıştığı görülüyor.

Gurman, Power On isimli bülteninde konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Meta, Oculus ile artırılmış ve sanal gerçeklik başlığı pazarının zirvesinde yer alıyor. Dolayısıyla kendi başlığını çıkarmaya hazırlanan Apple’ın bu işe alımı yapması mantıklı görünüyor.”

Meta’nın Quest 2 başlığı bu yıl hem Black Friday’de hem de Cyber Monday’de ABD’de en çok satan ürünlerden biri olmuştu. Meta’nın Oculus uygulaması da geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla ABD App Store’un en çok indirilenler listesinin zirvesinde yer alıyor. Uygulama, Google Play Store’da en popüler ücretsiz uygulama konumunda. Bu da ABD’de Quest 2’nin popüler bir yılbaşı hediyesi olduğu anlamına geliyor.

Apple’ın artırılmış/sanal gerçeklik başlığı hakkındaki dedikodular çok uzun süredir etrafta dolaşsa da, şirket bu konudaki sessizliğini koruyor. Bloomberg’de yayınlanan bir haberde başlığın 3000 dolar karşılığında satılabileceği ve 8K ekranlar taşıyabileceği belirtilmişti. Başlığın yoğun işlemci gücü gerektiren işler için bir iPhone veya Mac’e bağlanmasının gerekebileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Apple’ın merakla beklenen karma gerçeklik başlığını duyurması için çok uzun süre beklemek gerekmeyebilir. Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo’ya göre, şirket karma gerçeklik başlığını 2022’de gözler önüne çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER