Teknoloji

Apple Memoji ile Animojileri kişiselleştiriyor

apple memoji
Görsel: The Verge

Animoji, Apple’ın iPhone X ile sunduğu en dikkat çekici özelliklerden birisi olmuştu. Bu ilgi rakip üreticileri de iPhone X’dan sonra çıkardıkları telefonlarına benzer özellikler eklemeye itmişti. WWDC 2018’de Animoji için hazırladığı yenilikleri duyuran Cupertino merkezli şirket, daha kişisel Animoji isteyenlerin talebine de yanıt verdi. Apple Memoji ile kullanıcılara kendilerine benzeyen Animojiler oluşturma imkanı sunuyor.

Memoji oluşturmak için Animoji seçim ekranında sağa doğru bir sürükleme hareketi yapmak ve “Memoji oluştur” ikonuna tıklamak gerekiyor. Bu işlemin ardından açılan menü üzerinden kullanıcıların sanal bir avatarlarını oluşturması mümkün oluyor. Çil, ten rengi, saç tarzı ve gözlük ya da küpe gibi aksesuarlar kişiselleştirme ekranı ayarlanabiliyor.

Oluşturulan Memoji avatarları standart bir Animoji gibi Mesajlar uygulamasında kullanılabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde oluşturdukları avatarları ön kamerayla yaptıkları özçekimlerde yüzlerinin yerine yerleştirebiliyor.

Apple Memoji’yi sunarken, Animoji’yi yenilemeyi de ihmal etmiyor. Şirket iOS 12 ile birlikte hayalet, koala, kaplan ve T-Rex’i Animoji seçenekleri arasına ekleyecek. Animoji’nin dil algılama yeteneğine kavuşması ise mesajlarda daha ilginç yüz ifadelerinin kullanılmasının önünü açacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER