Manşetler

Apple Meltdown ve Spectre CPU açıklarının macOS ve iOS’i etkilediğini doğruladı

apple macbook 5g

apple meltdownApple Meltdown ve Spectre isimli CPU açıklarının tüm Mac ve iOS cihazlarını etkilediğini doğruladı. Bilgisayar endüstrisinin son günlerdeki birinci gündem maddesi olan bu açıkların ortaya çıkmasının ardından şirketler, işletim sistemlerini ve bulut altyapılarını en üst seviyede korumaya almak için kolları sıvamıştı.

Cupertino merkezli şirket tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Söz konusu açıklardan tüm Mac ve iOS cihazları etkilendi. Ancak henüz bize bu açıkların kullanıcıları etkilediği yönünde bir bilgi gelmedi. Bu açıklardan yararlanılabilmesi için Mac ve iOS cihazlarına zararlı bir uygulama yüklenmesi gerekmektedir. Bunu engellemek için kullanıcılarımıza sadece App Store gibi güvenilir kaynaklardan yazılım indirmelerini tavsiye ediyoruz.”

Apple, Meltdown ve Spectre CPU açıkları konusunda en son konuşan şirketlerden biri oldu. Şirketin cihazlarının büyük kısmında Intel ve ARM tarafından üretilen bileşenler kullanıldığı için Apple cihazlarının bu açıklardan etkilendiği ilk andan itibaren konuşuluyordu.

Apple Meltdown ve Spectre’nin etkilerini azaltmak için harekete geçti

Apple Meltdown ve Spectre açıklarının etkilerini azaltmak için de harekete geçti. Şirket, Intel’e özgü bir açık olan Meltdown’ı zayıflatmak için iOS 11.2, macOS 10.13.2 ve tvOS 10.12’ye özel yamalar hazırladı. Apple’dan yapılan açıklamada, Spectre’ye karşı daha iyi koruma sağlamak amacıyla Safari’nin de hem macOS hem de iOS üzerinde destekleneceği belirtildi. Şirket, Apple Watch’un Meltdown’dan hiçbir şekilde etkilenmediğinin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER