Ulaşım

Apple McLaren için bağlayıcı bir teklifte bulunmamış

apple mclaren

apple mclarenApple’ın otomobil üreticisi McLaren’ı satın alacağı veya şirkete “stratejik yatırım” yapacağı iddiaları, geçtiğimiz eylül ayında gündeme gelmişti. Cupertino merkezli şirketin böylelikle “Project Titan” kod adlı otomobil üretme girişimini yeniden yola koyabileceği belirtilmişti. Ancak daha sonra bu iddiaların gerisi gelmemişti.

Apple McLaren ilişkilerinde o dönemden bu yana bir hareket görülmüyor. McLaren cephesinden gelen açıklama ise o dönemde yaşananlara ışık tutuyor. McLaren CEO’su Mike Flewitt, Apple’ın şirket için “kesin ve bağlayıcı” bir teklifte bulunmadığını belirtti.

Reuters’e konuşan Mike Flewitt’in sözleri, Apple ve McLaren arasındaki ilişkilerin nasıl geliştiğine de ışık tutuyor: “Apple’dan gelen bir teklif yoktu. Bizi ziyaret ettiler. Konuştuk. Onların ne yaptıklarından bahsettik. Bizim yaptıklarımızdan konuştuk. Ancak bu konuşmalar kesin bir teklife dönüşmedi.”

Apple McLaren haberlerinin arkası gelmedi

Geçtiğimiz eylül ayında artan dedikodular, daha sonrasında adeta bıçak gibi kesildi. Bu dedikoduların kesilmesinde Apple’ın otomobil planlarındaki değişikliğin de rol oynadığı düşünülüyor. İlk etapta şirketin sıfırdan bir otomobil üreteceği iddia edilmiş ve buna dair çalışmaların Project Titan kod adıyla yürütüldüğü belirtilmişti. Ancak kısa bir süre önce Apple’ın sıfırdan otomobil üretmenin zorluklarını gördüğü ve bunun üzerine planlarında değişikliğe gittiğine dair haberler gündeme gelmişti. Cupertino merkezli şirketin önümüzdeki dönemde otonom sürüş yazılımlarına odaklanması bekleniyor. Dolayısıyla McLaren’e olan ilgisinin sona ermesine pek de şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER