Teknoloji

Apple masaüstü bilgisayar üretme konusunda hâlâ istekli

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple masaustu bilgisayarApple masaüstü bilgisayar üretimi konusunda eskisi kadar “cevval” bir imaj çizmiyor. Bu da şirket için masaüstü bilgisayarların gözden düştüğünü düşündürüyor. Ancak Apple CEO’su Tim Cook’un açıklamaları, Cupertino merkezli şirketin özellikle profesyonellere yönelik masaüstü cihazlar üretme konusundaki isteğini ortaya koyuyor.

Şirketin genel merkezinde düzenlenen bir soru-cevap etkinliğinde gelen soruları yanıtlayan Cook, Apple’ın profesyonel müşterilerini unutmadığını belirtti. Profesyonel çalışanların kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Apple CEO’su özellikle kreatif iş kollarına ayrıca önem verdiklerini belirtti.

Tim Cook’un sözlerinin kulağa fazla “genel” geldiği bir gerçek. Ancak Apple CEO’sunun bu sözlerle Mac Pro ve iMac serilerinin uzun süredir yenilenmemesinden rahatsızlık duyanları yatıştırmak istediği söylenebilir. Mac Pro’nun son olarak 2013’te yenilenmiş olması ise Apple’a yönelik sitemlerde haklılık payı olduğunu düşündürüyor.

Cook perde arkasında çeşitli çalışmaların sürdüğüne dair ipuçları verirken, Apple’ın hâlâ bilgisayar portföyünü geliştirmeye büyük önem verdiğinin altını çizdi. Cook, yaptıkları veya yapmadıkları üzerinden önceliklere dair yorumlarda bulunulmamasını istedi.

Apple masaüstü bilgisayar ve iPad deneyimini ayrı tutmaya devam edecek

Apple CEO’su Tim Cook, dokunmatik ekranlı bir Mac’in görülüp görülemeyeceğine ilişkin bir soruyu da yanıtladı. Cook, Mac ve iPad’in birbirinden bağımsız varlıklar olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER