Eğlence

Apple Martin Scorsese’nin yeni filmini Apple TV+’tan önce sinemalarda gösterecek

apple martin scorsese

Apple Martin Scorsese’nin merakla beklenen yeni filmini Apple TV+’tan önce sinemalarda izleyicilerin karşısına çıkaracak. “Killers of the Flower Moon” adını taşıyan film, ABD’de 6 Ekim’de önce sınırlı olarak, sonra da 20 Ekim’de geniş ölçekli şekilde sinemalarda gösterime girecek.

Filmin Apple TV+’ta ne zaman izleyicilerle buluşacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Cupertino merkezli şirketin kasım veya aralık aylarında filmi izleyicilerle buluşturması muhtemel görünüyor. Bunun Apple’ın çevrimiçi ortamda gösterilmeden önce geniş ölçekli şekilde vizyona giren ilk filmi olacağını belirtmek gerekiyor.

“Killers of the Flower Moon”, David Grann’in aynı adı taşıyan kitabından beyaz perdeye uyarlandı. Kitap Osage Nation üyelerinin 1920’lerin başında, kabilenin topraklarında petrol kârı elde etme haklarını kazanmasının ardından, FBI’ın Osage Nation üyelerinin öldürülmesiyle ilgili soruşturmasını konu alıyor.

Filmin yönetmeni Scorsese, senaryoya da Eric Roth ile birlikte imza attı. Oyuncu kadrosunda Robert DeNiro, Leonardo DiCaprio ve Lily Gladstone gibi Scorsese’nin favorisi olan büyük isimler yer alıyor.

Apple Martin Scorsese ile uzun süreli bir anlaşmaya imza atmıştı

Apple Martin Scorsese ile 2020’nin ilkbaharında uzun süreli bir anlaşma imzalamıştı. Söz konusu anlaşma hem sinema hem de televizyon projelerini kapsıyor. Anlaşmanın koşulları açıklanmasa da, “Killers of the Flower Moon” için 180 milyon dolar bütçe ayrıldığı söyleniyor. Bu anlaşma Scorsese’nin Netflix için çektiği The Irishman’in büyük bir izleyici kitlesine ulaşmasına rağmen Oscar kazanamamasından kısa bir süre sonra duyurulmuştu.

İLGİLİ HABERLER