Manşetler

Apple önümüzdeki mart ayında üç yeni iPad modeli çıkarabilir

ipad pro

appleApple, Barclays araştırma analistlerinin iddiasına göre, önümüzdeki ilkbaharda üç yeni iPad modeli çıkaracak. Şirketin Asya kaynaklı tedarik zincirine atıfta bulunan analistler, çerçevesiz tasarımlı 10.9 inç modelin beklendiğine dikkat çekiyor. Çerçevesiz ekran sayesinde, daha büyük ekranlı iPad, 9.7 inç iPad Pro ile aynı yüzey alanına sahip olacak.

Bu dedikodu Apple’ın gelecekte Ana Ekran butonunu tamamen kaldıracağına dair planlarla ilişkili olabilir. Uzun zaman boyunca Apple’ın ekranın altında yer alan ve aslında iOS cihazlarında bir klasik hâline gelen Ana Ekran tuşunu kaldıracağı konuşuluyordu. Henüz her şey dedikodu aşamasında ve hiçbir şey kesinlik kazanmış değil. Ancak 2017 ile birlikte Apple’ın iOS cihazlarında kapsamlı tasarım değişiklikleri bekleniyor ve Ana Ekran butonu kaldırılmış iPad’ler bunun ilk halkası olabilir.

Farklı dedikodular Apple’ın 10 inç aralığında yeni bir iPad çıkaracağını işaret ediyordu, ancak ekran büyüklüğü konusunda farklı tahminler yürütülüyor. Örneğin, KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo 10.5 inç ekranlı bir cihazın çıkacağını öne sürmüştük. Muhtemelen Apple birden fazla 10 inç cihaz çıkarmayacaktır, bu nedenle 10.5 inç veya 10.9 inç ekran en kuvvetli seçenekler gibi görünüyor.

Öte yandan analistler yeni bir 9.7 inç iPad Pro beklentisi içinde. Bu modelin yeni “düşük fiyatlı” model olması, böylelikle 7.9 inç ekranlı iPad Mini’nin bir basamak üstüne çıkılması bekleniyor.

Japon Macotakara sitesi de, 12.9 inç iPad Pro’nun True Tone teknolojili ekran ile yenileneceğini işaret ediyor. Söz konusu ekran teknolojisi öncelikle 9.7 inç iPad Pro ile birlikte çıkarılmıştı. Bu teknolojide ekran dört kanallı çevresel ışık sensörü sayesinde ortamın ışık durumunu algılıyor ve ekranın parlaklığı ve renk sıcaklığını buna göre ayarlıyor.

iPad serisinde devrimsel nitelikte değişiklikler arayanların biraz daha beklemesi gerekecek. Kuo’nun raporuna göre, OLED ekranlar ve diğer önemli değişiklikler 2018’de çıkacak modellerle birlikte gelecek.

İLGİLİ HABERLER