ManşetlerUlaşım

Apple markalı elektrikli otomobil 2019’da hazır olacak

apple

apple-store-akasya-fotograflar-00035

Apple’ın ilk elektrikli otomobilini üretmek için vites yükselttiği söyleniyor. Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket otomobilini 2019’da yollara çıkarmak için gerekli çalışan ve özkaynak ayrımında bulundu.

Kaynakların belirttiğine göre, projenin kod adı Titan olarak belirlendi ve şirket geneliden çalışanlar bu proje için yeniden görevlendirildi, başlangıçtaki 600 kişilik ekibin büyüklüğünün üç katına çıkarıldığı söyleniyor. Yoğunlaşan çalışmalar bu projenin iddiasını ortaya koyarken 2019 tarihi de otomobilin çıkışı için başlangıçta belirlendiği söylenen hedefin bir yıl öncesine denk düşüyor. Apple için otomobil üretimi gibi karmaşık bir görevi başlangıçta planlanan takvimin öncesinde yerine getirmek, otomotiv endüstrisinden birçok uzmana görev verdikten sonra bile büyük bir iş olarak nitelendirilebilir, özellikle de şirketin otomobil üretiminde hiçbir deneyimi olmadığı düşünüldüğünde.

Ne var ki, Apple’ın yeni otomobili tamamen otonom olmayacak, ancak sürücüsüz otomobil üretimi hâlâ şirketin uzun vadeli planları içinde bulunuyor. Apple bu proje için yetkili kuruluşlarla görüşmelerini sürdürse de, sürücüsüz otomobillerle ilgili olarak ABD’de düzenlemelerin yapılmasının biraz zaman alması bekleniyor.

Tabii ki, 2019 hedefinin konulması Apple otomobilinin o tarihte hazır olacağı anlamına gelmiyor. WSJ’ye göre, otomobilin sevkiyat tarihi mühendislerin bütün özelliklere onay verdiği zaman olarak nitelendirilebilir. Ayrıca projeyle ilgili bazı kaynaklar da 2019 tarihinin ne kadar mümkün olduğu noktasında şüphelerini çoktan dile getirdi. Buna rağmen, Apple’ın bu projeye olan ilgisinin giderek arttığı görülüyor. Ancak dört yılın tüketiciler için epey uzun bir zaman olduğunu da kabul etmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER