Teknoloji

Apple MagSafe’den USB-C’ye dönüştüren adaptör çıkarabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın MagSafe şarj bağlantısının modası geçti, bunun yerine yeni MacBook modellerinde şarj için USB-C portu kullanılıyor. Şu anda hâlâ satışta olan MacBook Air modellerinde MagSafe portunu bulabilirsiniz, ancak MacBook Air bu zamanda satın almak için ideal dizüstü bilgisayar tavsiyeleri arasında yer almıyor.

Yeni bir MacBook veya MacBook Pro modeline geçiş yapanların ellerinde bulunan eski tip, MagSafe uçlu şarj adaptörleri ne olacak? Çok yakında Apple mağazalarında görebileceğimiz MagSafe’den USB-C’ye dönüştüren adaptörlerle bunlar tekrar kullanışlı hâle dönüşebilir.

Apple tarafından geçen yıl başvurusu yapılan ve detayları yeni yayınlanan bir patent, Apple’ın MagSafe-USB-C adaptörüyle ilgilendiğini gösteriyor. Böylelikle yeni MacBook ve MacBook pro modellerinin de MagSafe kablosunu kullanması mümkün olacak. Her ne kadar Apple bu şarj kablosu ucundan uzaklaşsa da, insanlar MagSafe’i hâlâ seviyor. En çok da bilgisayara bağlı olan kabloya ayağınız takıldığında manyetik kuvvetle bilgisayara tutunan kablonun yerinden çıkması ve bilgisayarın düşmesini engellemesi beğeniliyor. Söz konusu adaptör ile birlikte kullanıcılar USB-C ve MagSafe arasında seçim yapma imkanına kavuşabilirler.

Aslında Griffin ve benzeri şirketlerin MagSafe benzeri, yuvasından kolaylıkla çıkabilen USB-C kabloları bulunuyor. Bu arada ilginçtir ki, Griffin’in BreakSafe Magnetic USB-C adaptörünü duyurduğu gün ile Apple’ın patent başvurusu yaptığı gün aynı. Apple’ın bu tür bir adaptörü çıkarıp çıkarmayacağı ise şu an için netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER