Teknoloji

Apple MagSafe Battery Pack söküm işleminin ortaya çıkardığı ayrıntılar

apple magsafe battery pack
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Charger Lab tarafından gerçekleştirilen, Apple’ın 1079 TL fiyat etiketli yeni MagSafe Battery Pack aksesuarının detaylı bir incelemesi, bize yeni aksesuar hakkında en iyi görünümü sağlıyor. Üstelik nasıl çalıştığı hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıkarıyor.

Öncelikle Apple’ın önceki Smart Battery Case cihazları gibi seri olarak bağlanmış bir çift pil hücresi kullanıldığına dair son tahmin ve söylentileri doğruluyor. Ancak aynı zamanda bize NFC devresine ve içindeki ısı korumasına da bir göz atma imkanı sağlıyor.

Çift hücreli tasarım dikkate değer, çünkü pil takımının voltajının karşılaştırılabilir seviyedeki tek hücreli tasarımdan daha yüksek olmasına izin verir. Her bir hücre 3,82 volt olarak etiketlenmiş olsa da, pil takımının toplam voltajı, bunlar seri olarak bağlandığında 7,62 volttur. Bu, paketin toplam 11.13 Wh güç çıkışıyla, doğrudan iPhone’un pil kapasiteleriyle karşılaştırıldığında 1460 mAh kapasitesinin beklendiğinden daha fazla güç sağlayabilmesini mümkün kılıyor.

Pil hücrelerinin ötesinde, söküm işlemi pil takımının ısıyı nasıl dağıttığına dair iyi bir fikir veriyor. Şubat ayında Bloomberg, bu aksesuarın varlığını ilk kez bildirdiği zaman, iPhone’un yazılımı aksesuarın aşırı ısındığını düşünmeye devam ettiği için geliştirmenin ertelendiğini belirtmişti. Bu sorunun yazılım veya donanım düzeltmeleriyle çözülüp çözülmediği belli değil, ancak paketin yeterince güç sağlamasına izin verirken serin tutulmasını sağlamak için çok çaba harcandığı açık.

iFixit’in aksine Charger Lab, söküm işlemlerinin sonunda bir kullanıcı tamir edilebilirlik puanı sunmuyor. Ancak, pil takımını bir arada tutan yapışkan ve gizli tırnakların miktarı, onu kullanıcı tarafından tamir edilebilirlikten uzak tutuyor.

İLGİLİ HABERLER