Teknoloji

Apple yeni Magic Keyboard’u tanıttı: iPad Pro’da MacBook hissi yakalamak artık daha kolay

apple magic keyboard

Apple yeni iPad Pro ve iPad Air ile birlikte uzun süredir beklenen yeni Magic Keyboard duyurusunu da yaptı. Alüminyum avuç içi dayanağı ve dokunsal geri bildirim verebilen daha büyük bir izleme dörtgeniyle gelen yeni Magic Keyboard’da fonksiyon tuşlarının eklendiği bir satır da bulunuyor.

Yeni Magic Keyboard için iki farklı boyut seçeneği sunuluyor. 11 inç iPad Pro için hazırlanan Magic Keyboard’un Türkiye fiyatı 11999 TL olarak belirlendi. 13 inçe yönelik seçeneğin fiyat etiketinde ise 13999 TL yazıyor. Renk seçenekleri ise siyah ve beyaz olarak sıralanıyor.

iPad Pro’nun Magic Keyboard’u 2020’deki duyurusundan bu yana ilk kez bu kadar kapsamlı bir yenilikten geçmiş oluyor. Orijinalinden farklı olarak fonksiyon tuşlarının bulunması, yeni Magic Keyboard’un en belirgin yeniliği olarak öne çıkıyor. Apple, fonksiyon tuşlarını ilk olarak 2022’de baz iPad modeli için hazırladığı Magic Keyboard Folio kılıfta sunmuştu.

apple magic keyboard

Yeni iPad Pro için tasarlanan Magic Keyboard’un daha ince ve daha hafif yepyeni tasarımı sayesinde iPad Pro her zamankinden daha kolay taşınabilir ve daha çok yönlü. Yeni Magic Keyboard, kullanıcıların çok sevdiği havada tutan askı modeli tasarımla sunuluyor. Ve şimdi ekran parlaklığı ve ses kontrolü gibi özelliklere erişim sağlayan bir işlev tuşu sırasına da sahip. Bunların yanı sıra, göz alıcı alüminyum avuç içi desteği, daha geniş ve dokunsal geri bildirim özelliğiyle daha da hassas trackpad’i sayesinde adeta bir MacBook deneyimi yaşıyorsunuz. Yeni Magic Keyboard manyetik olarak yapışıyor ve Smart Connector, Bluetooth’a ihtiyaç duymadan güç ve veri bağlantısı sağlıyor. İşlenmiş alüminyum menteşede de şarj için bir adet USB-C konnektörü bulunuyor. 

Apple Magic Keyboard ile birlikte yeni Smart Folio’yu da duyurdu

iPad Pro için yeni Smart Folio manyetik olarak yapışıyor ve şimdi daha fazla esneklik için birden çok görüntüleme açısını destekliyor. Siyah, beyaz ve kot rengi seçenekleri, yeni iPad Pro’nun renklerini tamamlıyor.

Apple Magic Keyboard ile ilk günden bu yana iPad Pro’ları MacBook’lara yakın bir noktaya taşıyor. Bu durum, yeni iPad Pro için hazırlanan Magic Keyboard ile de sürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER