Teknoloji

Apple mağazalarında Bose ürünlerinin satışını sonlandırdı

apple servisleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-store-logo

Artık Apple’ın çevrim içi mağazasından Bose ürünlerini satın almak mümkün değil. 9to5Mac’te yer alan habere göre, Bose’nin QuietComfort serisi kulaklıklarını ve SoundLink Mini ile SoundLink III hoparlörleri Apple’ın web mağazasında bulunamıyor. Sitede ”Bose” terimiyle yapılan aramalar ise ilgisiz sonuçlara yönlendirme yapıyor.

9to5Mac’in haberinde Apple’ın pek çok fiziksel mağazasının stoklarında Bose ürünlerinin bulunmadığı bilgisi yer alıyor. Bu da Apple’ın hem çevrim içi hem de fiziksel satış ortamında Bose ile olan ilişkisini sonlandırdığını gösteriyor. Bir diğer ünlü ses sistemleri üreticisi Beats’i satın alarak Bose ile doğrudan rakip haline gelen Apple’ın bu tarz bir girişimde bulunacağı geçtiğimiz hafta MacRumors sitesi tarafından gündeme getirilmişti.

ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi (NFL) ile 2014 sezonunda başlamak üzere bir sponsorluk anlaşması imzalayan Bose, Beats ürünlerinin maç günü röportajlarında ve diğer kamera önü aktivitelerinde görülmesine yasak getirmişti. Bu yasak kararına uymayıp Beats kulaklıklarıyla kameralar karşısına çıkan sporcu Colin Kaepernick ise lig yönetimi tarafından 10 bin dolar cezaya çarptırılmış ve daha sonraki röportajlarında cezaya maruz kalmamak için Beats markasının üzerini bantlama yoluna gitmişti. Beats ve Bose daha önce gürültü önleme patentleri konusunda da karşı karşıya gelmiş, ancak sorunu uzlaşmayla çözmeyi başarmıştı.

Apple halihazırda Sennheiser ve Bowers & Wilkins gibi rakip firmalara ait ses ürünlerinin satışını sürdürüyor. Şirketin Bose için aldığı bu kararı Fitbit’in aktivite ve egzersiz takip bileklikleri için de uygulayabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER