Teknoloji

Apple mağazasında büyük iPhone soygunu

en iyi iphone 2019

Şimdiye kadar yaşanan en büyük iPhone hırsızlıklarından biri Avustralya’da gerçekleştirildi. Ülkenin Perth şehrindeki Apple mağazasına giren bir grup hırsız, mağazadan çok sayıda iPhone çaldı. Hırsızların çaldıkları iPhone’ların değerinin 200 bin Avustralya dolarından (768 bin TL) fazla olduğu belirtiliyor.

The West Australia gazetesinde yer alan habere göre, hırsızlar önce şehirdeki başka bir Apple mağazasını soymayı planlıyordu. Ancak bindikleri taksicinin bu planı bozması nedeniyle hırsızlar rotalarını, Apple’ın Garden City isimli alışveriş merkezindeki mağazasına çevirdi.

Ön camı kırarak mağazaya giren hırsızlar, güvenlik görevlilerini ateşsiz silahlarla etkisiz hâle getirdi. Ardından çok sayıda iPhone’u toplayarak mağazadan ayrılan hırsızlar, kısa sürede kayıplara karıştı.

apple storeHırsızları yakalamak için harekete geçen polis, öncelikle ilk planı bozan taksicinin ifadesine başvurdu. Olay yerinden geçen bir bisikletçinin de ifadesine başvuruldu. Polisten yapılan açıklamada, hırsızlığın oldukça tehlikeli bir şekilde gerçekleştiğini ve can kaybı yaşanmamasının bir şans olduğu belirtildi.

Apple mağazaları hırsızların gözdesi

iPhone’ların yüksek piyasa değeri, Apple’ın mağazalarını hırsızların gözdesi hâline getiriyor. Telefonların karaborsa değerinin yüksek olması da hırsızların iştahını kabartıyor.

İLGİLİ HABERLER