Manşetler

Apple Türkiye’de açacağı mağazalar için eleman ilanları yayınlandı (güncellendi)

Apple’ın web sitesinde yer alan insan kaynakları bölümünde bugün yeni iş ilanları yayınlandı. Bunun bizim için önemli olan tarafı Türkiye’de açılmış olan pozisyonlar için de ilanların çıkmış olması. Müdüründen envanter uzmanına kadar 13 farklı pozisyon için açılan ilanlar burada açılacak bir Apple mağazası için eleman toplanmaya başlandığını gösteriyor.

Apple Türkiye’de açacağı mağaza veya mağazalar için müdür, iş lideri, iş müdürü, iş uzmanı, yaratıcı, uzman, envanter uzmanı, pazar sorumlusu, mağaza lideri, çözüm mühendisi, uzman ve AppleCare müşteri hizmetleri yöneticisi arıyor. Sonuncusu hariç olmak üzere her bir ilan için Türkçe metin hazırlanmış; bu da Apple’ın yayınladığı ilanların Türkçe bilen herkes tarafından rahat bir şekilde anlaşılmasına, gereksinimlerin iyice özümsenmesine yardımcı olacaktır. Her bir pozisyon için farklı nitelikler aranıyor; örneğin müdür pozisyonu için aday olanların İngilizce bilmeleri şart koşuluyor. Yurt dışındaki Apple mağazalarına gidenlerin yakından bildiği Genius adlı bilgili elemanların ise esnek çalışma saatlerine alışkın olmaları gerekiyor.

Apple mağazaları insanların sadece Apple ürünlerini satın aldıkları bir yer olmaktan öte; Apple ürünlerini satın alanlara her türlü teknik desteğin verildiği, programlı eğitimlerin düzenlendiği, grup çalışmalarının yapıldığı, ücretsiz ve herkesin serbestçe kullanabileceği Wi-Fi bağlantısının varolduğu mekanlar olarak biliniyor. Mağazalara yerleştirilen büyük tahta masalar üzerinde Apple’ın ürünleri sergileniyor, isteyen herkes internete bağlı olan bu ürünleri dilediği gibi deneyimleyebiliyor, üstelik kişisel işlerini bile bu sergi ürünleri üzerinde görebiliyor. Apple mağazalarında böyle serbest bir ortam var. Türkiye’de çeşitli zincir teknoloji mağazalarında Apple mağazası tarzında ufak konseptler görmeye başladık. Apple mağazalarının Türkiye’de açılmaya başlamasıyla birlikte bu konseptlerin çok daha geniş kapsamlısını görme ve bunlardan yararlanma fırsatı bulacağız.

İlgili >> Apple

Güncelleme: Türkiye’deki yapılanması için eleman aramaya başlayan Apple bir yandan da açtığı Türkçe kariyer sayfasıyla iş başvurusu yapmak isteyenler için ana dillerinde bilgileri ve araçları bulabilecekleri bir kaynak sunmuş oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER