Teknoloji

Apple Macworld Expo’da neler tanıtacak?

Her ne kadar iPhone nano ve tablet boyutlarında iPod touch dedikoduları yapılsa da, bazı kaynaklara göre Apple Macworld Expo’da mevcut bazı ürünlerinin güncellenmiş versiyonlarını duyuracak gibi gözüküyor. Analistlerin tahminlerine göre yenilenmiş bir iMac serisi ve güncellenmiş bir 17-inç ekranlı MacBook Pro duyurulması kuvvetle muhtemel ürünler. Ayrıca şirket yeni Mac mini ve Apple TV ürünleri ile Time Capsule ve iWork yazılımlarının en son sürümlerini de duyurmaya hazırlanıyor.

Yeni iMac için yapılan bazı tahminlerin ışığında 28 inç’lik, 24 inç’lik ve iki tane de 20 inç’lik iMac’in çıkması bekleniyor. Ayrıca şirket 20 inç’lik güncellenmiş modellerinde NVIDIA tabanlı entegre grafik kartlarına geçiş yapabilir. Ayrıca 28 inç’lik iMac’in de Intel Core i7 işlemcisi içermesi bekleniyor.

Yeni 17-inç MacBook Pro’nun da geçtiğimiz Ekim ayında duyurulan MacBook’lar gibi alüminyum kasaya sahip olması bekleniyor. Ancak diğer MacBook’lardan farklı olarak sabit bataryaya yer verilemesi kuvvetle muhtemel. Beklenen bu değişim sıradışı olarak yorumlansa da, yeni ayarlamayla birlikte MacBook Pro daha yüksek kapasiteli bir bataryaya sahip olacak.

Kaynakların belirttiğine göre güncellenmiş Mac mini ikili görüntü bağlantılarına, ek bir USB portuna ve FireWire 800 bağlantısına sahip olacak. Bu cihazında da NVIDIA tabanlı yongaseti içermesi bekleniyor.

Times Online da Macworld Expo’da yenilenmiş bir Apple TV’nin ve Time Capsule ile iWork gibi bir kısım yazılımın güncellenmiş sürümlerinin ziyaretçilerin karşısına çıkabileceğini belirtiyor. Ayrıca şirket bulut bilgisayar mantığı ile çalışan ve ofis yazılımlarının web tabanlı sürümlerini içeren bir paketi de Macworld Expo’da tanıtabilir.

Apple’ın Macworld Expo’da neleri duyuracağı yarın Phil Schiller’in yapacağı Macworld Expo açılış konuşmasında kesinlik kazanacak. Yarın TSİ 19.00’da başlayacak olan bu konuşmanın ayrıntıları Teknoblog’ta da yer alacak.

İLGİLİ HABERLER