Teknoloji

Apple macOS Mojave’de Windows Geçiş Yardımcısı’nı yeteneklendiriyor

macos geçiş yardımcısı

macos geçiş yardımcısıApple’ın yakında çıkacak macOS Mojave güncellemesinde; Windows kullanıcılarının uygulama hesaplarını, kişi bilgilerini, dokümanları, e-posta iletilerini ve diğer üçüncü taraf uygulama verilerini bir PC’den Mac’e taşımalarına izin verecek geliştirilmiş bir taşınma aracı olacak.

Bir Twitter kullanıcısı tarafından keşfedilen, daha sonra 9to5Mac‘in de dikkat çektiği bu yeni özellik, mevcut Geçiş Yardımcısı aracının bir parçası olma özelliğini taşıyor. Zaten mevcut araç bir Windows PC’den yeni bir Mac bilgisayara geçişi kolaylaştırıyordu. Ancak yeni araçla birlikte Microsoft Outlook gibi üçüncü taraf uygulamalardan verilerin de taşınmasına izin verilecek.

9to5Mac’in dikkat çektiğine göre, Geçiş Yardımcısı’nın önceki versiyonları, aynı zamanda Kurulum Yardımcısı aracı çoğunlukla dokümanlar gibi yerel verileri taşıyabiliyordu. Ancak macOS Mojave 10.14 beta 6’da dikkat çekilen yeni araçla birlikte, Outlook gibi programların Windows versiyonlarından Mac versiyonlarına hesap verilerini taşıma işlemleri de yapılabiliyor.

https://twitter.com/YRH04E/status/1026516362292875264

macOS beta versiyonunun bir parçası olan bu özelliğin hâlâ geliştirme aşamasında olduğuna dikkat çekmek gerekiyor. Şu an için eski ve yeni bilgisayarlar arasında hassas verilerin ve dosyaların taşınması için kullanılmaması kullanıcıların yararına olacaktır. Meraklı kullanıcıların sonbaharda, macOS Mojave’nin son sürümünü yayınlanmasını beklemeleri gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER