Teknoloji

Apple MacBook’daki mikrofon güvenliği önlemini iPad Pro’ya getiriyor

ipad pro mikrofon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son çıkan MacBook bilgisayarlarda kapak kapatıldığında mikrofonu donanım seviyesinde kapatan bir güvenlik özelliği bulunuyor. Apple şimdi aynı özelliği, 2020 model iPad Pro‘lardan başlayarak iPad’lerde de sunuyor.

Tabii ki, iPad’de bir kapak yok. Bu nedenle Apple, şirketin “Made for iPad” sertifikasını taşıyan bir kılıfla kullanıldığında iPad’in mikrofonunu kesme özelliğini, ekran kapatıldığında etkinleştiriyor. Tabii ki bu özellik, üçüncü taraf kılıfların yanı sıra, Apple’ın kendi üretimi Smart Folio, Smart Keyboard Folio ve mayıs ayında çıkacak Magic Keyboard aksesuarlarıyla da kullanılacaktır.

Söz konusu özellik Apple’ın Platform Güvenliği rehberinin en son versiyonunda detaylandırılıyor. Rehberde belirtildiğine göre, kapak kapatıldığında bağlantı kesiliyor, böylelikle hiçbir yazılım mikrofona bağlantı kuramıyor. Üstelik işletim sistemine sızıntı olsa bile bu durum değişmiyor. İstihbarat servisleri tarafından izlendiğini düşünen veya diğer sızıntılarda çekinen kişiler için bu özellik iyi bir haber sayılabilir.

Bu güvenlik önlemi ilk kez 2018’de Apple donanımına giriş yapmıştı. Başlangıç da MacBook Air ve Mac mini ile birlikte yapılmıştı. Mac’lerde geçmişte görülen, Fruitfly zararlı yazılımı gibi bazı güvenlik hassasiyetlerinden sonra bu yönde bir adım gelmişti. Fruitfly, korsanların bir Mac bilgisayarın kontrolünü; fare, klavye ve web kamerası gibi bileşenleriyle birlikte ele geçirmesine izin veriyordu.

İLGİLİ HABERLER