Teknoloji

Apple MacBook sahiplerinin pil şikayetine çözüm getirdi

apple m2 macbook air yeni

Apple, macOS 12.2 güncellemesinin çıkışının ardından bazı MacBook sahiplerinin yaşadığı pilin hızlı tükenmesi sorununa çözüm getirdi. macOS 12.2.1 güncellemesinin Intel işlemcili Mac’lerin Bluetooth aksesuarlarına bağlıyken uyku durumunda bile pillerinin hızlı tükenmesi problemini ortadan kaldıracağı ifade edildi.

Güncellemeden önce bazı kullanıcılar, MacBook’larının pillerinin gece kapalıyken bile boşaldığını ve bazı durumlarda tamamen sıfırlandığını belirtiyordu. Burada suçlunun Bluetooth olduğunu gösteren kanıtlar mevcut olsa da, Bluetooth’u devredışı bırakmanın da fayda etmediğine dair paylaşımlar kafaları karıştırmıştı. Apple’dan yapılan açıklamada, Bluetooth kaynaklı bir sorunun çözüldüğü belirtildi.

Cupertino merkezli şirket iOS, iPadOS ve watchOS için de güncellemeler yayınladı. Şirket iPhone ve iPad sahiplerine işletim sistemlerinin 15.3.1 güncellemesini hemen yüklemelerini tavsiye ediyor. Şirketin güvenlik sayfasında güncellemenin hâlihazırda kötüye kullanılan bir güvenlik açığını kapattığı belirtiliyor. Apple Watch tarafında ise bir güvenlik açığı söz konusu değil.

Apple MacBook sahipleri, Sistem Tercihleri menüsü üzerinden Yazılım Güncelleme seçeneğine giderek macOS 12.2.1 güncellemesini dizüstü bilgisayarlarını güncelleyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER