Teknoloji

Apple 15 inç MacBook Pro’ya beklenenden erken veda edebilir

apple macbook pro 15 inç
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, MacBook Pro serisinden 15 inç ekranlı modeli 2019 bitmeden çıkarabilir. Şirketin 15 inç ekranlı modelin yerine 16 inç ekranlı bir modeli koyacağı söyleniyor. Apple, bir süre önce de 12 inç ekranlı MacBook’un fişini çekmişti.

15 inç MacBook Pro’nun yerini 16 inç ekranlı modele bırakacağı iddiasını araştırma şirketi IHS Markit’in analistleri gündeme getirdi. Apple’ın bu yıl portföyüne 16 inç ekranlı MacBook Pro’yu ekleyeceği iddiasını da ilk olarak IHS Markit’in direktörlerinden Jeff Lin dillendirmişti. Başka analizlerde ise 16 inç MacBook Pro için 2020 veya 2021 işaret ediliyor.

Lin’e göre, Apple 16 inç MacBook Pro’nun üretimine eylül ayında başlayacak. Bu model hâlihazırda şirketin portföyünde bulunan 15.4 inçlik modelin yerini alacak. Forbes’a konuşan tecrübeli analist, bu konudaki bilgilerin panel üreticileri tarafından aktarıldığını dile getirdi. Bu tarz iddialara temkinli yaklaşmakta fayda olsa da, Lin’in kendinden emin tutumunun da dikkat çekici olduğunu söylemek gerekiyor.

Lin, Apple’ın 16 inç MacBook Pro’da da Intel Coffee Lake-H Refresh işlemcileri kullanacağını söylüyor. Mevcut 15 inç MacBook Pro’larda da söz konusu seri yer alıyor. Ekran büyüse de çerçeve küçüleceği için dizüstü bilgisayarının genel boyutlarında bir değişiklik olmayacağı söyleniyor.

Apple MacBook Pro 13 ve MacBook Air’i geçtiğimiz yıl yenilemişti

Apple, geçtiğimiz yıl 13 inç ekranlı MacBook Pro ve MacBook Air’i yenilemişti. Bu yıl benzer bir değişimin daha büyük ekranlı modelde yapılması sürpriz olmayacaktır. Ancak kısa süre önce 15 inç MacBook Pro alanların bu durumdan hoşlanmayacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER