Teknoloji

Apple MacBook Pro etkinliği canlı yayın ve takibi nasıl yapılır?

apple macbook pro

apple macbook proApple bu akşam gerçekleştireceği etkinlikte birkaç yeni ürününü tanıtacak. Şirketin tam olarak hangi ürünlerle karşımıza çıkacağı belli değil. Ancak işaretler yepyeni Apple MacBook Pro serisiyle tanışmamızın kuvvetle muhtemel olduğunu gösteriyor.

Bu hafta başından beri sızıntılarını daha yoğun şekilde gördüğümüz yeni MacBook Pro’larda dokunmaya duyarlı OLED kontrol çubuğu bulunacak. Bunun sayesinde bilgisayarda yaptığınız işe göre kullanılacak kontroller de değişiklik gösterecek. Bunun yanı sıra yeni dizüstü bilgisayarların Touch ID sensörü de barındırması bekleniyor.

Apple, bu yeni dokunmatik kontrol çubuğuna yer açmak için fonksiyon tuşları, parlaklık tuşları ve Escape tuşunu kaldırıyor. Yeni dizüstü bilgisayarlar muhtemelen daha ince ve hafif olacak. Sızan fotoğraflarda ekranın etrafını daha küçük bir çerçevenin sardığını, aynı zamanda daha küçük hoparlör şeritlerinin bulunduğunu görüyoruz. Ayrıca Apple, MacBook’un sığ klavyesini de ödünç alıyor gibi görünüyor. Bu arada MagSafe güç kablosu bağlantısının da kaldırılacağı, bunun yerine güç akışının USB-C’den sağlanacağı da diğer beklentiler arasında bulunuyor.

Yepyeni MacBook Pr ile ilgili kesin detayları birkaç saat içinde öğrenmiş olacağız. Ayrıca Apple’ın yeni bir iMac masaüstü bilgisayar, yenilenmiş MacBook Air ve belki 5K monitör tanıtması da beklentiler arasında. Bu arada iPad ile ilgili bazı haberler de duyabiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Ekim etkinliği beklentileri: Yepyeni MacBook Pro ve diğerleri

Apple MacBook Pro etkinliği nasıl izlenir?

Başlangıç zamanı: Türkiye saatiyle 20:00

Canlı Yayın: Apple’ın canlı yayını Apple TV cihazındaki özel Apple Etkinlikleri uygulamasından izlenebilir. Ayrıca macOS 10.8.5 ve üstü sürümle çalışan Mac bilgisayarlar ve iOS 7 ve üstü sürümdeki iOS cihazlarında da Safari üzerinden izlenebiliyor.

Canlı Takip: Teknoblog’un özel Twitter hesabı @teknoblog140‘ı takip ederek bu etkinliğin en önemli gelişmelerini yakından takip edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER