Teknoloji

Havayolu şirketlerinden ilginç MacBook Pro kararı

apple macbook pro

Apple, 2015’in eylül ve 2017’nin şubat ayları arasında satılan 2015 çıkışlı, 15 inç Retina ekranlı MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarını geçtiğimiz haziran ayında geri çağırmıştı. Şirket, bu kararı dizüstü bilgisayarının pilinin “yangın riski oluşturabileceği” gerekçesiyle almıştı. Bu karardan bir süre sonra da ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA), havayollarına pili sorunlu dizüstü bilgisayarların uçaklara alınmaması gerektiğini hatırlatmıştı.

Bloomberg‘de yayınlanan bir haber, bazı havayolu şirketlerinin bu konuyu biraz fazla abarttığını gösteriyor. Habere göre, bazı şirketler pilinin durumuna bakmadan tüm Apple dizüstü bilgisayarlara yasak uyguluyor.

Virgin Australia, söz konusu havayolu şirketleri arasında bulunuyor. Şirket, bagaja verilen çantalarda MacBook modellerinin bulunmasına izin vermiyor. Virgin Australia’nın internet sitesindeki “Tehlikeli Ürünler” sayfasında şeklinden, üretim yılından veya ekran boyutundan bağımsız olarak tüm “Apple MacBook” modellerinin sadece kabinde taşınabileceği belirtiliyor.

Apple dizüstü bilgisayarlarının büyük kısmını geri çağırmamıştı. Dolayısıyla Virgin Australia’nın bu tutumu biraz aşırı olarak görülebilir. Ancak şirketin açıklaması, MacBook’ların uçuş sırasında kullanımında bir problem olmadığını düşündürüyor.

Ancak yine Avustralya merkezli olan Qantas Airlines, biraz daha farklı bir politika izliyor. Şirket, 15 inç ekranlı MacBook Pro’ların bagaja verilen çantalarda bulunmasına ve uçuş içinde kullanılmasına izin vermiyor. Qantas tarafından ZDNet‘e gönderilen açıklamada, bu durumun Apple’dan yeni bir duyuru gelene kadar geçerli olacağı ifade edildi. Model ayrımının seri numarasına göre yapılabilmesi, Qantas’ın bu tavrını bir nebze de olsa anlamayı sağlıyor.

Apple MacBook Pro pilleri için değişim programı uyguluyor

Apple, sorunlu 15 inç ekranlı MacBook Pro pilleri için değişim programı uyguluyor. Bunun için kullanıcıların cihazlarını bir tamir merkezine göndermeleri gerekiyor. Cihazların programa uygun olup olmadığı ise buradan kontrol edilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER