Teknoloji

Havayolu şirketlerinden ilginç MacBook Pro kararı

Havayolu şirketlerinden ilginç MacBook Pro kararı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Apple, 2015’in eylül ve 2017’nin şubat ayları arasında satılan 2015 çıkışlı, 15 inç Retina ekranlı MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarını geçtiğimiz haziran ayında geri çağırmıştı. Şirket, bu kararı dizüstü bilgisayarının pilinin “yangın riski oluşturabileceği” gerekçesiyle almıştı. Bu karardan bir süre sonra da ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA), havayollarına pili sorunlu dizüstü bilgisayarların uçaklara alınmaması gerektiğini hatırlatmıştı.

Bloomberg‘de yayınlanan bir haber, bazı havayolu şirketlerinin bu konuyu biraz fazla abarttığını gösteriyor. Habere göre, bazı şirketler pilinin durumuna bakmadan tüm Apple dizüstü bilgisayarlara yasak uyguluyor.

Virgin Australia, söz konusu havayolu şirketleri arasında bulunuyor. Şirket, bagaja verilen çantalarda MacBook modellerinin bulunmasına izin vermiyor. Virgin Australia’nın internet sitesindeki “Tehlikeli Ürünler” sayfasında şeklinden, üretim yılından veya ekran boyutundan bağımsız olarak tüm “Apple MacBook” modellerinin sadece kabinde taşınabileceği belirtiliyor.

Apple dizüstü bilgisayarlarının büyük kısmını geri çağırmamıştı. Dolayısıyla Virgin Australia’nın bu tutumu biraz aşırı olarak görülebilir. Ancak şirketin açıklaması, MacBook’ların uçuş sırasında kullanımında bir problem olmadığını düşündürüyor.

Ancak yine Avustralya merkezli olan Qantas Airlines, biraz daha farklı bir politika izliyor. Şirket, 15 inç ekranlı MacBook Pro’ların bagaja verilen çantalarda bulunmasına ve uçuş içinde kullanılmasına izin vermiyor. Qantas tarafından ZDNet‘e gönderilen açıklamada, bu durumun Apple’dan yeni bir duyuru gelene kadar geçerli olacağı ifade edildi. Model ayrımının seri numarasına göre yapılabilmesi, Qantas’ın bu tavrını bir nebze de olsa anlamayı sağlıyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
Satın Al
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
Satın Al
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Satın Al
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
Satın Al
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Apple MacBook Pro pilleri için değişim programı uyguluyor

Apple, sorunlu 15 inç ekranlı MacBook Pro pilleri için değişim programı uyguluyor. Bunun için kullanıcıların cihazlarını bir tamir merkezine göndermeleri gerekiyor. Cihazların programa uygun olup olmadığı ise buradan kontrol edilebiliyor.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl