Teknoloji

PC üreticileri Apple’ın yeni MacBook’uyla dalga geçiyor

apple-macbook-altin-12-inc

PC ve Mac arasındaki rekabeti izlemek daima zevkli olmuştur. Apple ve Microsoft hayranları arasındaki asla sona ermeyen laf dalaşında işletim sistemlerine ek olarak, cihaz donanımları da sıklıkla gündeme geliyor. Apple tam ölçekli USB girişi barındırmayan yeni MacBook’unu görücüye çıkarmakla meşgulken, PC üreticileri de günü gelince yer vermekten kaçamayacakları teknolojiyle dala geçtiler.

Apple’ın yeni MacBook’unu hedef tahtasına oturtan ilk PC üreticisi Lenovo oldu. Yeni MacBook’u “eski yıla ait” olarak tanımlayan şirket, Yoga 3 Pro’nun 12.8 mm.’lik kalınlığı ile Apple MacBook’un 13.1 mm.’lik kalınlığını karşılaştırdı. Ancak Lenovo bu karşılaştırma esnasında kendi ürününün MacBook’a kıyasla yaklaşık 200 gram daha ağır olmasından bahsetmedi. Karşılaştırmada kullanılan görselde MacBook’un biraz fazla kalın gösterilmesi de dikkatlerden kaçmadı. Yoga 3 Pro’nun iki USB girişi ve daha yüksek çözünürlüklü ekranı, Lenovo’nun ön plana çıkardığı diğer unsurlar arasında yer alıyor.  

Lenovo’nun ardından sahneye çıkan Dell ise Apple’a Retina ekran üzerinden vurmayı tercih etti. Şirket XPS 13 modelinin MacBook’a kıyasla 2 milyon daha fazla piksele sahip olduğunun altını çizdi. Ağırlık ve kalınlık gibi unsurlara Dell’in karşılaştırmasında rastlanmıyor. Dell XPS 13’te iki USB girişi, bir mini DisplayPort ve SD kart okuyucusu bulunuyor.

Apple’ın yeni MacBook’uyla dalga geçen bir diğer PC üreticisi ise Asus oldu. 12.3 mm. kalınlığındaki ZenBook UX305 modelini ön plana çıkaran şirket; cihazın üç USB, micro HDMI girişleri ve SD kart okuyucusundan bahsetmeyi ihmal etmedi. Asus ağırlık ve ekran çözünürlüğü gibi geride olduğu alanlara ise değinmedi.

İLGİLİ HABERLER