Teknoloji

Yeni Apple patenti OLED ekranın klavye olarak kullanılabileceğini gösteriyor

apple macbookApple MacBook Pro için yaptığı son tasarım değişikliğiyle Touch Bar’ı görücüye çıkarmıştı. Fiziksel klavyenin üst kısmına yerleştirilen bir OLED şeridi olan Touch Bar, fonksiyon tuşlarının görevini üstlenmişti. İnternete sızan yeni bir patent dosyası, Apple’ın Touch Bar’da uyguladığı yaklaşımı yeni bir seviyeye taşıyabileceğini gösteriyor.

Patently Apple sitesi tarafından ortaya çıkarılan dosyaya göre, Cupertino merkezli şirket fiziksel klavyenin yerine tamamen OLED ekrandan oluşan bir klavyeyi tercih edebilir. Apple’ın patent dosyası, “Touch Bar tüm klavyeyi kaplasaydı nasıl olurdu?” sorusuna yanıt veriyor.

Apple’ın patent dosyası, “Gelişmiş görünürlük ve baskılanmış yansımalar için geliştirilmiş çift ekranlı ekipman” ismini taşıyor. Dosyada nihai cihazın nasıl görünebileceği konusunda da iki farklı seçenek yer alıyor. Bunlardan bir tanesi, iki ekranlı bir MacBook gibi tanımlanıyor. İkinci seçenekte ise klavye-ekranın bir aksesuar olarak sunulabileceği izlenimi veriliyor.

Patentte iki ekranın birbirlerinde oluşturacağı yansımaların polarizörler aracılığıyla en düşük seviyeye çekileceği de belirtiliyor. Her şeye rağmen, teknolojinin henüz patent aşamasında olduğu ve Apple MacBook ailesinde bu tarz bir teknolojin kullanılmasının kesin olmadığını hatırlatmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER