Teknoloji

Apple MacBook klavyelerinin tamir sürecini hızlandırıyor

apple macbook pro

Apple MacBook, MacBook Pro ve MacBook Air modellerinin sorunlu klavyelerinin tamir süreçlerini hızlandırıyor. Bunun için tamir süreçlerini mağazalara taşıyan şirket, pek çok kullanıcısına bilgisayarını ertesi gün teslim etmeyi vadediyor. Apple’ın bu politika değişikliğini MacRumors sitesi gündeme taşıdı.

Apple daha öncesinde tamir için cihazları servis merkezlerine yönlendiriyordu. Ancak şirketin artık Genius Bar çalışanlarına klavyeyle ilgili şikayetlerin büyük kısmını, ikinci bir karara kadar, mağazada tutulması yönünde talimat verdiği belirtildi. Apple’ın bu doğrultuda klavye tamiri için gerekli parçaları daha yoğun bir hacimle mağazalarına göndereceği ifade edildi.

Apple’ın tamir işini hızlandırması, şirketin modern MacBook modellerinde bulunan kelebek mekanizmalı klavyelerdeki sorunlarla ilgili sürecin son halkası olarak tanımlanabilir. MacBook klavyesindeki tuşlar, mekanizmaya toz veya başka bir harici maddenin kaçması durumunda aniden çeşitli sorunlar çıkarabiliyor.

Apple hâlihazırda garanti kapsamının dışında kalan MacBook’ların klavyeleri için de ayrı bir tamir programı yürütüyor. Kısa süre önce klavye sorunlarıyla ilgili olarak bir özür açıklaması yayınlayan şirket, az sayıda kullanıcının yeni ürünler nedeniyle bu tarz bir problemle karşılaştığını belirtmişti.

Apple MacBook klavyeleri için tamir sürecini hızlandırarak müşteri hizmetleri açısından doğru bir hamle yapıyor. Klavye sorunları bir kenara bakıldığında yeni MacBook modellerinin oldukça yetenekli cihazlar olduğunu belirtmek gerekiyor. Yine de, hâlâ pek çok Apple kullanıcısı MacBook’larını yenilemek için şirketin sorun için daha kapsamlı bir çözüm sunmasını bekliyor.

İLGİLİ HABERLER