Teknoloji

Apple’dan MacBook’lar için beklenen klavye hamlesi çok yakında

apple macbook klavye pro touch bar

Apple MacBook dizüstü bilgisayarlarında, kullanıma başlandığından beri tartışma konusu olan kelebek klavye mekanizmasından vazgeçiyor gibi görünüyor. Apple konusundaki analizleriyle bildiğimiz Ming-Chi Kuo, şirketin 16 inç MacBook Pro modelinde makas geçişli klavye tasarımını tanıtacağını kaydetti. Bu modelin eylül ayında satışa sunulması bekleniyor.

Yeni klavye tasarımının cam fiberli makas mekanizmasını kullanacağı ve bu sayede tuşların sağlamlaştırılacağı ve bozulmaktan uzak tutulacağı söyleniyor. Aynı zamanda bunu üretmek de daha ucuz olacaktır. Güncellenmiş klavye ile tuşların derinliği biraz daha artacak. Ayrıca biraz daha sağlam olacaktır.

Son zamanlarda kelebek klavye mekanizmasından vazgeçileceğine dair haberler ortalıkta dolaşıyordu. Kuo bu ayın başlarında MacBook Air’ın yeni klavyeye sahip olacağının haberini vermişti. Gelecek yıl da bunu 16 inç MacBook Pro’nun izleyeceğini söylemişti.

Apple MacBook bilgisayarlarında klavye değişikliğini 2020’de sürdürecek

Ne var ki, en son haberler işin yukarıda verilenlerden daha farklı bir hâl almasına neden oldu. MacBook Pro’nun makaslı klavye mekanizmasına bu yıl geçeceği söyleniyor. 2020’de çıkacak diğer modeller de onu izleyecek.

Kelebek klavye mekanizması yıllardır Apple’ın başını ağrıtıyor. MacBook’ları inceltmek adına şirket, 2015 yılında kelebek klavye tasarımını kullanmaya başlamıştı. O zamandan beri kullanıcılar, altına toz kaçtığı takdirde tuşların düzgün çalışmadığı yönünde şikayetlerde bulunuyor. Şirket daha sonra tozun girişini engellemek için lastik tamponlar yerleştirmişti. Daha sonra da mekanizmaya eklediği yeni materyallerle sağlamlığını biraz daha artırmıştı.

Apple, kelebek klavye mekanizmasıyla ilgili sorunları kabul etmişti. Ancak bunun sadece az sayıda cihazı etkilediğini kaydetmiş ve bir tamir programı başlatmıştı.

İLGİLİ HABERLER