Teknoloji

Apple giriş seviyesi MacBook’un üretimine haziran ayında başlamayı planlıyor

apple macbookApple MacBook ailesine yıl içinde giriş seviyesi olarak tanımlanacak yeni bir model daha ekleyecek gibi görünüyor. DigiTimes sitesi tarafından gündeme taşınan bu iddia, Apple’ın 2018’de dizüstü bilgisayar portföyünde küçük ama önemli bir değişiklik yapabileceği anlamına geliyor.

Apple ürünlerine dair isabetli öngörü ve yorumlarıyla tanınan analist Ming-Chi Kuo, kısa süre önce şirketin yeni bir MacBook Air’i yakında piyasaya sürebileceğini belirtmişti. DigiTimes ise söz konusu dizüstü bilgisayarın giriş seviyesi bir MacBook olabileceğini öne sürdü. MacBook serisinin ekran teknolojisini taşıyacak cihazın fiyatının ise MacBook Air seviyesinde olacağı iddia edildi.

DigiTimes’ın kıdemli araştırmacısı Jim Hsiao, Cupertino merkezli şirketin önce maliyeti düşürmek adına Çinli üreticilerden ekran tedarik etmeye çalıştığını, ancak daha sonrasında 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü a-Si panellerin üretimi için LG Display ile anlaştığını belirtti. Söz konusu paneller, hâli hazırda MacBook serisinde kullanılıyor. Eğer yeni bilgisayarda Air etiketi kullanılırsa, MacBook Air serisinde ilk defa Retina ekrana geçiş yapılmış olacak.

LG Display’in panel üretimine nisanda başlayacağı, Apple’ın ise mayıs sonu veya haziranın ilk günleri itibarıyla bilgisayarın üretim bandının dönmesi için talimat vereceği söyleniyor.

Yeni dizüstü bilgisayarın üretiminin yüzde 70’ini Quanta Computer’ın gerçekleştireceği, kalan yüzde 30’luk bölümü ise Foxconn’un üstleneceği belirtiliyor. Apple’ın yeni bilgisayarından 2018 içinde 6 milyon adet sevk etmeyi hedeflediği öne sürülüyor. Ancak Hsiao, şirketin 4 milyon seviyesinde kalmayı öngörüyor. Apple MacBook serisinin en yeni üyesinin önümüzdeki eylül ayında tanıtılabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER