Teknoloji

Apple MacBook Air’i en yeni Intel işlemcileriyle güçlendirdi

Apple MacBook Air serisi dizüstü bilgisayarlarına Intel’in en son Haswell işlemcilerini ekledi. Bu son güncelleme hamlesiyle birlikte 1.3 GHz işlemciye sahip olan giriş seviyesi MacBook Air, 1.4 GHz Core i5 işlemciye yükselerek biraz daha hız kazanmış oldu. Hızdaki bu küçük artış daha hızlı konfigürasyonları da beraberinde getirecek, ancak bunun dışında somut bir değişime yol açmayacak.

apple-macbook-air-2013-110713

İşlemci değişikliği dışında MacBook Air’in kimlik kartında herhangi bir farklılık gözükmüyor. Baz modelde halen 128 GB dahili hafıza ve 4 GB RAM bulunuyor. Daha fazla bellek isteyenlerin halen ekstra para ödemesi gerekiyor. Thunderbolt 2 girişi de MacBook Pro ve Mac Pro’ya özgü olmaya devam ediyor. Enerji tüketimi açısından daha verimli olan yeni işlemcilerle birlikte MacBook Air’in pil ömrünün biraz daha uzaması bekleniyor.

Türkiye’de Apple Store üzerinden de yenilenen MacBook Air’ler satın alınabiliyor. Baz konfigürasyondaki 11 inç’lik model için 2499 TL, 13 inç’lik model içinse 2799 TL ödemek gerekiyor.

İlgili >> Apple Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER