Teknoloji

Apple MacBook Air 13 inç modellerinde 8 GB RAM standart

apple macbook air 13 inç
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple macbook air 13 inçMacBook serisini daha hızlı işlemciler ve yeni roze altın renk seçeneğiyle güncelleyen Apple, 13 inç MacBook Air için de 8 GB RAM standardını getirdiğini duyurdu.

Daha önce 13 inç Air’ın temel modeli 4 GB RAM ile geliyordu, 8 GB RAM’e yükseltmek için biraz daha ödeme yapmak gerekiyordu. 11 inç MacBook Air modeli için temel konfigürasyonda 4 GB RAM standart olarak yer almaya devam edecek.

Bugünlerde 8 GB RAM bilgisayarlar için en temel bellek miktarı olarak kabul edilmeye başlandı. Özellikle fiyatı 3000 TL’nin üstünde olan ve birkaç yıl kullanılacağı düşünülen bir ürün için daha fazla RAM tercih etmek de önemli sayılır. Bugün gerçekleştirdiği hamleyle birlikte Apple 13 inç MacBook Air’ı aynı fiyat aralığındaki diğer bilgisayarlarla biraz daha rahat rekabet edebilir hâle getiriyor.

Apple’ın emektar Air serisinin daha ne kadar ortalıkta olmaya devam edeceğini hâlâ bilmiyoruz. Apple 2010 yılından beri bu serinin tasarımında bir değişiklik yapmadı. Üstelik daha sonra gelen yeni MacBook ve MacBook Pro modelleri de Air’ın önüne geçti sayılır. Yine de, MacBook Air taşınabilirlik ve işlevsellik noktasında Apple’ın en makul dizüstü bilgisayar seçenekleri arasında yer almaya devam ediyor.

Haberi yayına hazırladığımız sırada Apple’ın web sitesinde 13 inç MacBook Air’ın 3999 TL’den başlayan fiyatlarla sunulduğu yazıyor. Ancak satın alma sayfasında 11 inç MacBook Air seçeneklerinin fiyatları yazarken, 13 inç modellerin fiyat ve konfigürasyonlarının olduğu bölüm boş geliyor. Apple’ın kısa süre içinde bu sayfayı güncelleyeceğini tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER