Teknoloji

Apple eylülde 13 inç ekranlı yeni MacBook çıkarabilir

macbook 2016 inceleme apple arm mac
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple macbookApple MacBook serisine eylül ayında 13 inç ekranlı ve giriş seviyesinde konumlanan bir model ekleyebilir. Digitimes sitesinde yer alan habere göre, söz konusu bilgisayar yurt dışında 1300 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak ve 14 nm. Kaby Lake mimarisiyle üretilmiş işlemcileri taşıyacak.

Digitimes daha önce de Apple’ın yılın ikinci yarısında Retina ekranlı bir MacBook Air modelini piyasaya süreceğini iddia etmişti. Başka bir haberde ise ekran büyüklüğünün 13 inç olacağı belirtilmişti. TrendForce isimli araştırma şirketi de Apple’ın sonbaharda yeni bir MacBook Air çıkarmasını öngörüyor.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo ve tecrübeli gazeteci Mark Gurman da Apple’ın 2018’de yeni bir giriş seviyesi dizüstü bilgisayar çıkarmasını bekliyor. Ancak bunun yeni bir MacBook mu yoksa Retina ekranlı bir MacBook Air mi olacağı henüz bilinmiyor. Gurman yeni seçeneklerden birinin 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılmasını öngörüyor.

Apple MacBook ailesinin en yeni üyesinin tanıtımı için oklar şirketin eylül ayında gerçekleştireceği etkinliği işaret ediyor. Söz konusu etkinlikte yeni iPhone, iPad ve Apple Watch modellerinin de tanıtılması, aynı zamanda AirPower kablosuz şarj ünitesi için bir çıkış tarihinin açıklanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER