Teknoloji

Apple MacBook ailesine 13 inç ekranlı yeni bir model daha ekleyebilir

macbook 2016 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple macbookApple MacBook ailesine 2018 içinde 13 inç ekranlı yeni bir seçenek daha ekleyebilir. DigiTimes sitesinde yer alan habere göre, şirket söz konusu seçeneği 2018’in ikinci yarısında satışa sunacak.

DigiTimes, derin sektörel kaynaklara sahip olması ve Apple ürünleriyle ilgili çok sayıda sızıntı yayınlamasıyla tanınıyor. Ancak yayın organı tarafından yayınlanan sızıntıların isabet oranının da “yarı yarıya” şeklinde tanımlanabileceğini belirtmek gerekiyor.

Apple’ın yeni MacBook’unun 13 inç ekranlı MacBook Air’in yerini alması bekleniyor. Hâli hazırda Apple’ın “giriş seviyesi” bilgisayarı olan MacBook Air, Türkiye’de 4 bin 599 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Apple geçtiğimiz yıl MacBook Air’de işlemci değişikliği gibi bazı yenilikler gerçekleştirse de, ekran gibi parçaları uzun süredir yenilemedi. MacBook Air, şirketin bilgisayar portföyünde Retina ekrana sahip olmayan tek ürün konumunda.

Pek çok kişi, Apple’ın 12 inç ekranlı MacBook’u MacBook Air’in yerine çıkarttığını düşünmüştü. Ancak MacBook Air, uygun fiyatı sayesinde kayda değer bir satış seviyesini korumayı başarmıştı. 13 inç ekrana sahip olan ve Touch Bar taşımayan MacBook Pro’nun 6 bin 299 TL’den başlayan fiyatlarla satılması da MacBook Air’e olan ilginin sürmesinde etkili olmuştu. Şirket, 11 inç ekranlı MacBook Air’den ise daha önce vazgeçmişti.

Apple MacBook ailesinin yeni üyesinde LCD panel tercih edebilir

Kaynaklardan gelen bilgilere göre, Apple MacBook ailesinin en yeni üyesinde tercihini LCD panelden yana kullanmaya daha yakın görünüyor. Şirketin MacBook Pro serisinin yeni modellerinde ise OLED panele geçiş yapabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER