Teknoloji

13 ve 15 inç’lik yeni MacBook’lar haziranda tanıtılabilir

apple macbook

9.7 inç iPad Pro ve iPhone SE’ye dair bilgiler çok daha öncesinde internete sızdığı için Apple’ın geçtiğimiz pazartesi günü düzenlediği etkinlikte duyurdukları kimseyi şaşırtmadı. Geçtiğimiz pazartesi günkü etkinliğin ardından gözler, Apple’ın geleneksel geliştirici konferansının açılışı için önümüzdeki haziran ayında düzenleyeceği basın toplantısına çevrildi. Çinli internet sitesi DigiTimes’da yer alan habere göre, Apple MacBook kadrosunu önümüzdeki haziran ayında tanıtacağı 13 ve 15 inç’lik “inanılmaz ince” modellerle genişletecek.

Yeni MacBook modellerine dair ilk haberler, geçtiğimiz kasım aynıda iPhone SE ve 9.7 inç ekranlı iPad Pro dedikodularıyla eş zamanlı olarak ortaya çıkmıştı. Yeni bir nesile ihtiyaç duyan MacBook ailesinde geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan 12 inç’lik model dışında uzun süredir fazla hareket görülmüyor. 13 ve 15 inç MacBook Pro serileri 2015’te iki defa elden geçse de, MacBook Air’in hüküm sürdüğü ince kasalı ürünler alanında ciddi bir eylemde bulunulmamıştı.

Mevcut MacBook Air modellerinden daha ince olacağı söylenen yeni bilgisayarların hangi kategoride sınıflandırılacağı konusunda henüz kesin bir şey söylenmiş değil. Ancak 12 inç’lik modeli Air serisine yerleştirmeyen Apple’ın yeni bilgisayarları için de aynı doğrultuda hareket etmesi muhtemel gözüküyor. Bugüne kadar 15 inç’lik bir MacBook Air’in piyasaya sürülmediği göz önüne alınca bu ihtimalin gerçeğe dönüşme ihtimali artıyor.

Yeni MacBook modellerinde Intel’in Skylake mimarisiyle geliştirilen işlemcilerin kullanılması bekleniyor. 13 ve 15 inç’lik yeni bilgisayarlara dair yeni detayların da önümüzdeki aylarda sızabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER