Teknoloji

Apple Mac tedarikçileri listesine Kaliforniyalı Quanta’yı da ekledi

Apple tedarikçi listesine dikkat çekici bir ekleme yaptı. Kaliforniya eyaletinin Fremont şehrinde bulunan Quanta Computer fabrikası en yeni üretim ortağı oldu. Quanta’nın Apple tedarikçileri arasına girmesi Tim Cook’un sözünde durduğunu gösteriyor. Apple CEO’su geçtiğimiz yılın aralık ayında yaptığı açıklamada 2013’te Mac üretiminin bir kısmını ABD’ye taşıyacaklarını belirtmişti.

imac-2012-080812

Apple’ın tedarikçi sayfasında yer alan bilgiye göre Quanta bilgisayar zincirinde yer alacak. Ancak fabrikanın komple bir üretim gerçekleştireceğini söylemek pek mümkün değil. Gelen bilgilere göre Quanta ilk etapta sevkiyat öncesi küçük bileşen değişimleri yapmaya odaklanacak. Genel merkezi Tayvan’da bulunan Quanta ile Apple’ın işbirliği uzun süredir devam etse de şirket sadece Çin’de resmi bir tedarikçi olarak gösterilmişti.

Cook daha önce Apple’ın ABD’deki üretim altyapısına 100 milyon dolarlık bir yatırım yapacağının sözünü vermişti. İlk etapta sadece montaj kısmını gerçekleştirebileceklerini söyleyen Cook, ortaya sağlam bir şey koymak istediklerini de dile getirmişti. Apple CEO’sunun bu sözleri göz önüne alındığı zaman Quanta’nın ilerleyen dönemlerde üretimdeki rolünün artabileceğini söylemek veya başka tedarikçilerin de ABD’de üretime başlayabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Apple’ın en büyük tedarikçilerinden olan Foxconn’un Mac mini üretimini ABD’ye taşıyabileceği de bu kapsamda konuşulanlar arasında.

İlgili >> 9to5Mac, Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER