Teknoloji

Apple’dan Mac için sıra dışı tasarım fikri

apple mac

Apple, Mac serisi için farklı tasarımlar arasında keşif yapmaktan çekinmiyor. Ancak şirketin patentini almak için başvuru yaptığı en son tasarım, şimdiye kadarkilerin en göz alıcısı olarak öne çıkıyor. Apple’ın en yeni patent başvurusu, ana kasası tek parçalı kavisli bir camdan oluşan bir Mac’i gösteriyor. Cam kasanın arkasındaki dayanak bölümü ise hem işlemci bileşenlerine ev sahipliği yapıyor hem de ekranın desteklenmesini sağlıyor.

Cam kasanın alt kısmının ortasında klavye yerleştirmeye uygun bir boşluk bulunacak gibi görünüyor. Ancak Apple’ın daha fazla katlanabilirlik sağlamak adına bu bölümüden vazgeçebileceği belirtiliyor.

Patent dosyasındaki çizimlerden birisi, Apple’ın bu tasarımı MacBook’larda da kullanabileceğini gösteriyor. Şirketin klavye için kızaklı bir mekanizma geliştirebileceği ve bu sayede tasarımdan bir masaüstü bilgisayar yerine bir dizüstü bilgisayarda da yararlanılabileceği belirtiliyor.

Apple cam Mac için aceleci davranmayabilir

Bunun Apple için kesinleşmiş bir ürün yol haritası olmadığının altını çizmekte fayda var. Kısa vadede cam kasalı bir Mac görme ihtimalimiz pek yüksek değil. Mevcut teknik kısıtlamalar nedeniyle Apple’ın bir süre daha güvenli yoldan yürüyüp Mac’in tasarımını değiştirmemesi muhtemel görünüyor.

Yeni patent dosyası, Apple’ın tasarım sürecinde ne tarz fikirleri değerlendirdiğini göstermesi açısından önem taşıyor. Mac tasarımındaki yenilik arayışı, şirketin gelecekteki ürünlerine dair heyecanı artırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER