Teknoloji

Apple Mac Pro ve Pro Display XDR için sipariş dönemi başlıyor

apple mac pro ve x pro display

Apple’ın yeni Mac Pro ve Pro Display XDR cihazları geçtiğimiz haziran ayındaki WWDC 2019 etkinliğinde duyurulmuştu. Yurt dışındaki Apple müşterilerine gönderilen bir e-posta iletisine göre müşteriler, 10 Aralık tarihinden itibaren bu ürünler için siparişte bulunabilecekler.

Apple, Mac Pro ve Pro Display XDR’ın sonbaharda çıkacağını söylemişti. Hatta Apple’ın Türkiye web sitesindeki Mac Pro sayfasında “Sonbaharda sizinle” ibaresi hâlâ duruyor. Bloomberg’in kasım ayında geçtiği bir haber, Apple’ın bu cihazları aralık ayında piyasaya sunabileceğini söylüyordu. Müşterilere gönderilen e-posta iletisi de ilk kez kesin tarihi doğruluyor. Teknik olarak 10 Aralık tarihi Apple’ın verdiği “sonbahar” zaman penceresinin kaçırılması anlamına geliyor. Ne var ki, kış mevsiminin resmi olarak 21 Aralık tarihinde başlayacağını söylemek de yanlış olmaz.

Apple Mac Pro Türkiye fiyatı henüz belli değil

Dikkat çekmek gerekir ki, Apple’ın duyuru iletisi Mac Pro ve Pro Display XDR’ın 10 Aralık’ta sipariş edilebileceğini dile getiriyor. Birçok müşterinin özelleştirilmiş konfigürasyonları sipariş edeceğini düşünürsek teslimat süreleri de epey uzun olabilir.

Mac Pro Türkiye fiyatı henüz belli değil. Yurt dışında ise 32 GB bellek, sekiz çekirdekli Intel Xeon CPU, Radeon Pro 580X grafik işlemci birimi ve 256 GB SSD gibi bileşenlere sahip ürünün yurt dışı fiyatı 5999 dolar olarak belirlendi. 32 inç Pro Display XDR’ın yurt dışı fiyatı da 4999 dolar, ancak bununla birlikte bir de 999 dolarlık fiyat etiketine sahip olan standı da satın almak gerekecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER